Avokado aslında domates gibi bir meyve. Ama diğer bütün meyvelerin aksine ağırlıklı olarak şeker değil, sağlıklı yağlar ve bol miktarda vitamin, mineral ve antioksidan içeriyor.

Meksika mutfağının vazgeçilmezlerinden olan avokado son 15 yıldır Amerika’da da en çok tüketilen süper besinlerden biri. Son zamanlarda diyetlerin vazgeçilmezi olan avokadonun bu kadar popüler hale gelmesi , içeriğine ve faydalarına bakacak olursak aslında hiç garip bir durum değil.

   Avokado, muzdan %35 daha fazla potasyum içermektedir. 

• Kan şekerini ayarlar.

• Yaşa bağlı göz dejenerasyonunu önlemek için gerekli olan lüteini içerir.

• Kardiyovasküler sistemi destekleyen oleik asit içerir.

• İçerdiği antioksidan glutatyon sayesinde bağışıklığı destekler.

• Lifli yapısı sayesinde daha az yemenize sebep olarak kilo vermeye yardımcı olur.

• Zengin demir içeriği nedeniyle kansızlığı önler. 

• Ve unutmamalı ki 100 gram avokado yaklaşık olarak 200  kaloriye sahiptir.

AVOKADO NASIL OLGUNLAŞIR? 

Toplandığında sert ve tadı acı olan avokado, klimakterik (toplandıktan sonra olgunlaşmaya devam eden) meyve sınıfına girer. Bu durumda bir kese kağıdının içinde bir elma veya muzla bekletmek doğru bir yöntem olacaktır . Avokadonun olgunlaşma süresi 3-5 gün arasında değişir. Olgunlaştığını ise, kabuğunun yumuşayıp renginin koyulaşmasından anlayabilirsiniz.  

AVOKADOLU SALATA TARİFİ 

Olgunlaşmış yarım avokado 

Maydanoz

Nane

Dereotu

Fesleğen

Yarım limon

2 yemek kaşığı nar

3 adet ceviz 

2 tatlı kaşığı elma sirkesi 

2 yemek kaşığı lor peyniri 

Pul biber

 YAPILIŞI: Bütün malzemeleri iyice yıkayıp ince ince doğrayın. Ayrı bir kapta limon, elma sirkesi, pul biberi sos haline getirin. Hepsini bir kapta karıştırın. Afiyet olsun.