Bugün Cumartesi güne AY BALIKta ve BOŞLUKTA ilerlerken giriyoruz. 

Öğleden önce pek önemli bir işe girişmememiz yerinde olur. Hiç bir şey kontrolünüz altında olamaz.  Enerjiler yoğun ve akışkandır. Sonunu tahmin edemediğiniz olaylar yaşamanız olasıdır. Ve henüz Merkür durağandır. Zihniniz net değildir. Göremezsiniz.

Saat 15:31 itibari ile AY KOÇ burcuna geçiyor ve bu saatten itibaren, cesur, atak, enerjik girişimlerimiz devrede olacak. Koç burcunda seyreden tüm ezenlerde yeni bir başlangıç fırsatı olur.

Bir çocuk enerjisi ile çokta sonunu düşünmeden yaptığımız hareketler söz konusu olabilir. Diplomasiyi bilmez. Bencilce ve safça atak davranır. Toplum kurallarını bilmez. Trafikteyseniz muhtemelen kaza riski taşıyabilecek cesur atak davranışlarınız olabilir. Aksiyon dolu bir ün yaşayacağız… Neşeleniriz. Duyu ve düşüncelerimizde “yeniye” odaklanırız. Ancak gökyüzünün cilvesi;  “Merkür retro” ile de “eskiye” çekiliriz.

Koç’un bu enerjisiyle de Ay Koçta Merkür retro da iken, zihnimizin tüm noktalarına değeriz…

Daha önce cesaret  gerektiren yarım kalmış bir işinizi bu motivasyonlarla tamamlamak için uygun günlerde olabilirsiniz.. 

Ay koç burcunda iken baş ağrısı yaşayabilirsiniz.

Libido yükselir. Güneş Koç burcunun  yücelim yöneticisi olduğundan gerçek aşkla oldukça fazla ilgisi de vardır, ne var ki daha çok aşkın” tutku ve arzu” yönünü anlatır ama bu illaki kalıcı bir ilişkiyi haber vermez.

MERKÜR RETRO DA

Saat 17: 54 itibari ile eri hareketi başlamış olacak.

Kafa bulanıklıkları bazen doğruyu görememe ve muhtemelen 11 Şubat’a kadar yanlış kararlar alma yaşatacaktır. . İletişim, bilgi-işlem, yolculuklar ve bilgiye dayalı konular Merkür sembolüdür. Bu konularda yeni bir şeylere başlamak yerine “yarım kalmış projelere” yönelmek  daha iyi bir seçim olabilir.

Merkür retrosu ile ilgili; geniş yazımı 22 OCAK tarihinde yayınlanan yazımdan okuyabilirsiniz.

AYIN AÇILARINA BAKARSAK:

Güne AY CHİRON paralel açısıyla başladık bu da bize, güne duyusal olarak şifa bulacağımız fırsatlar olabileceğini ve kendi duyu denizimizde yaralı hissedeceğimi anlatıyor.

AY SATÜRN üçgeni:

Saat 20:29 da kesinleşecek olan bu üçgen açı altında, zihnimizin ihtiyaç duyduğu konsantre gerektiren işlere fırsat tanır. Konsantre olamadığınız bir iş varsa buna eğilmek için daha uygun bir zaman düşünülemeyebilir. Tam bir çalışma açısıdır. Özellikle doğuştan Merkür’ü retro olanlar için gökyüzünün armağanıdır bu zaman süreci. 

DEĞERLENDİRİN.

AY GÜNEŞ sekstili (60 derecelik olumlu açı):

 Saat gece 23:05 de kesinleşecek olan bu açı ile, kadın erkek ilişkilerinde olumlu akış, otoriteden destek olarak değerlendirebileceğiniz saatlerdir.

Bu Yazımda size biraz VENÜS gezeninden bahsetmek istiyorum.

Venüs, Terazi ve Boğa burcunun yönetici gezegenidir,

Mitolojinin AŞK ve GÜZELLİK Tanrıçası Afrodittir.

VENÜS; güzellik, AŞK, ilişkiler, cinsellik, diplomasi, ortaklıklar, estetik, sanat, uyum ve keyif temalarını temsil eder.

Herkes bu günlerde Merkür retrosunu konusuyor. Merkür yaklaşık yılda 3 kere retro olduğundan daha bilindik bir gezengen oldu, yaşattığı aksiliklerden dolayı. 

Fakat sadece Merkür değil, diğer gezenler de retro olurlar. Ve bu dönemlerde kendi doğaları ile ilgili problemleri deneyimleriz. Örneğin burada Venüs’ün retro olduğu dönemlerde yaşatacağı problemlerden bahsedelim.

Venüs’ün Retro hareketinde sözü geçen; estetik, sanat, uyum, güzellik, ilişkiler, aşklar, finans,adalet gibi konulardan dolayı problemler yaşayabiliriz,

VENÜS RETRO dönemlerinde bu problemler söz konusu olacağından;

 “Güzellik” için yapılan her faaliyet, estetik ameliyatlar, ev tadilatları,  özellikle tavsiye edilemez.

Fakat her gezen gibi bu ezen de içinde retro dönemlerinde fırsatlar barındırır. Mesela bu konularla ilgili eski bir olaya dönüp düzeltme fırsatı yaratabilir.

Örneğin; Venüs Retro döneminde eski AŞKımız gündeme gelebilir. 

Ayrıca bu dönemde başlayan yeni aşklar için de; şunu söyleyebiliriz.

“Bu dönemde karşınıza çıkan kişi sadece aşk için sizinle olmayabilir; çıkar ilişkisi de yaşıyor olabilirsiniz. Maddi çıkarların ve hırsın ön plana çıktığı bir süreç olabilir.”

Bu sene yaşayacağımız Venüs retrosu bize bu fırsatları yaratacaktır. Zamanı geldiğinde daha geniş yazımı okuyabilirsiniz.

Ben size şuan yaşadığınız Merkür retrosunun; tek retro hareket olmadığını bilin diye böyle bir hatırlatma yapma ereği duydum.

Merkür retro’da zihnimizin içe doğru yolculuğu devam etmekte. Ve oralarda her dönemeçte kendimizle yüzleştiğimiz köşelere rastlıyoruz. Bunu yaşarken bir yerde de bizi ileriye götüren basamakları tırmanıyoruz.

Belki de her şeyden, herkesten önce kendimize kızıyoruz. Canımız yakanların, aslında çok becerikli olduklarından değil; biz izin verdiğimiz için ancak, o çok derin yaralara ulaşabildikleri için…

Zayıflıklarımız için.

Ama Merkür retroda bunları “içe doğru yaptığımız yolculukta” öğreniyoruz… 

Zihnimiz bize bu gerçeklerle yüzleşmek için bir mola dönemi yarattı.

Bir HİTİT DUASI:

Günün karmaşası içinde bana sonsuza kadar yasayacak tepelerin sükûnetini ver.

Sinirlerim ve kaslarımdaki gerginliği,

 belleğimde yaşayan akarsuların melodisiyle yıka, götür.

Uykunun o büyüleyici ve iyileştirici gücünü duymama yardımcı ol...

Anlık zevkleri yasayabilme sanatını öğret; 

bir çiçeğe bakmak için yavaşlamayı,

güzel bir kopek ya da kediyi okşamak için durmayı, 

güzel bir kitaptan birkaç satir okumayı,

balık avlayabilmeyi, 

hülyalara dalabilmeyi öğret...

Her gün bana kaplumbağa ve tavşanın masalını hatırlat.

Hatırlat ki yarışı her zaman hızlı koşanın bitirmediğini, 

yaşamda hızı arttırmaktan çok daha önemli şeyler olduğunu bileyim...

Heybetli meşe ağacının dallarından yukarıya doğru bakmamı sağla.

Bakıp göreyim ki, 

onun böyle güçlü ve büyük olması 

yavaş ve iyi büyümesine bağlıdır...

Beni yavaşlat Tanrım ve 

köklerimi yasam toprağının kalıcı değerlerine doğru göndermeme yardım et.

Yardım et ki, 

kaderimin yıldızlarına doğru daha olgun ve daha sağlıklı olarak yükseleyim.

Ve hepsinden önemlisi...

Tanrım,

Bana değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için CESARET,

Değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etmek için SABIR,

İkisi arasındaki farkı bilmek için AKIL

ve

Beni aşkın körlüğünden ve yalanlarından koruyacak DOSTLAR ver...

Sağlıkla