Kitap Dünyası

Alfa Yayınları Başarısını Ödülle Pekiştirdi !

Alfa Yayınları  'Yılın En İyi Çıkış Yapan' yayın evi ödülünü alarak başarılarını pekiştirdi.

 Yelda Karataş, Hayrettin Şahin, Reyhan Erdoğan, İzzet Durak gibi donanımlı yazar  kadrosuna sahip Alfa yayınları Türkiye'nin pek çok ilinde organize ettiği imza günleriyle yazar kadrosunu okurlarıyla buluşturmaya devam ediyor. 

Hedeflerinin her zaman daha ileriye yönelik olduğunu söyleyen yayın evi yetkisi psikoterapist Reyhan Erdoğan sayısız kitap çıkardıklarını, okurlarına ulaştırmak ve okuma alışkanlığını pekiştirmek için  imza günleri buluşmalarına ağırlık verdiklerinin altını çiziyor.

Geçtiğimiz günlerde Tv2 ekranlarının sevilen programı Ezgi Sertel'le Kadınlar Bilir' e konuk olan Psikoterapist Reyhan Erdoğan psikolog Hayrettin Şahin le ortak olarak çıkarttıkları 'İçime Öküz Oturdu' ve 'Sadece Aptallar Her Şeyi Bilir' kitaplarını izleyicilere tanıttı. Program da korku kaygı ve endişeli bir toplum olduk. Bu bilinçten kurtulmamız lazım diyerek, günlük yaşamda yapılan yanlışları ve yanlış bakış acılarını izleyiciyle paylaştı. Doğru bakış açılarını anlattı.

AŞKA EYLÜL DÜŞTÜ

Şükrü Uyar’ın Aşka Eylül Düştü kitabı Kerasus yayınlarından çıktı. Kitap önsözünde şöyle ifade ediliyor.”Yazarken kimi zaman beni duygulandıran, hatta ağlatan, kimi zaman bana “Çok şükür!” dedirten, kimi zaman da beni düşündüren ve bir yerlere götüren ya da birilerine haykırtan bu kitapta, çevremdeki insanların yaşantıları kimi yerde gerçek isimler kullanılarak işlenmiştir. Birbirinden farklı on üç öyküyü sizlerle paylaştığım bu kitapta, daha önce okurlarla buluşan “Kendi Kaderini Sev” adlı öykü kitabımdan da özellikle bazı öykülerin yer almasını istedim. Bu kitapta, zamansız gitmelerin insanda nasıl derin yaralar açtığını, zamansız ayrılıkların insanı nasıl zamansız bıraktığını ve yok ettiğini, aynı yürekte birden çok sevdanın nasıl ölümsüzleşebildiğini, insanın yıllarca umut edip sonra da hayal kırıklığına nasıl uğradığını, ölüm pahasına da olsa haksızlığa karşı nasıl durulabildiğini, bir insanın içindeki çıkmazdan nasıl kurtulmaya çalıştığını, aşkın ve sevginin olmadığı yerde insanın nasıl tükendiğini, hayatın acımasızlığı karşısında bazen nasıl aciz kaldığını, güvenin insan yaşamında ne kadar önemli olduğunu, herkesin kendi kaderini nasıl yaşadığını ve neden kaderini sevmesi gerektiğini ve ihanet, intihar, aşk, vefasızlık, acı gibi hayata ve insana dair daha birçok konuya yer verdim. Siz sevgili okurların kitabım hakkındaki her eleştirisi karşısında şimdiden saygıyla eğiliyorum. Kendinizden birçok parça bulacağınız bu kitabın ufak da olsa hayat öykünüze bir şeyler katması dileğiyle… 

Öyküyle kalın… Sevgiler...” Önsözünde de bu şekilde anlatılan başarılı yazar Şükrü Uyar’ın kitabını mutlaka okuyun. 

DEĞERLİ MASALLAR

Şükrü Uyar’ın “Değerli Masallar” adlı kitabı Kerasus Yayınları’ndan çıktı. Kitap tanıtım bülteninde şu şekilde ifade ediliyor :  ““Değerli Masallar” adlı kitabımız çocukların severek okuyacağı bir masal kitabı.

Geleceğimizi emanet ettiğimiz biricik çocuklarımızın gerek birtakım değerlere sahip olabilmesi gerekse okuma alışkanlığını kazanabilmeleri için bu masal kitabı büyük bir özenle hazırlanmıştır. 

Çocukların zekâ gelişimine uygun olarak hazırlanan birbirinden eğlenceli ve öğüt verici on bir masalın yer aldığı masal kitabımız, üzerine titrediğimiz çocuklarımıza birçok değer katacağı gibi okurken de büyük bir keyif almalarını sağlayacaktır. Sadece bunlarla da kalmayıp çocuklarımız masallar yolu ile aynı zamanda doğru düşünebilmeyi de öğrenecektir.

Değerleri temel aldığımız kitabımızda, her masalda birden fazla değer işlendi. Ayrıca her masalın sonunda çocuklarımızın okuduklarını anlamalarına ilişkin değerlendirme bölümüne yer verildi.

Birbirinden sevimli karakterlerin yer aldığı masallarla çocuklarımız adeta maceradan maceraya koşacak, bu macera yolculuğunda da büyük kazanımlar elde edecektir.

Keyifle okumanız dileğiyle…” 

Şükrü Uyar Kimdir? 

Şükrü UYAR, 1977 doğumlu. 2000 yılında Atatürk Üniversitesi’nden mezun oldu. 2007 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde Eğitim Yönetimi Teftişi Ekonomisi ve Planlaması Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Halen bir eğitim kurumunda yöneticilik yapmaktadır. Edebiyat yolculuğuna ilk defa şiirle başladı. Şiirin yanı sıra roman, deneme, masal ve öykü alanında da çalışmalarda bulundu. Şiir ve yazıları Mavi Dünya, Tay, Liman, Gemi, Kapadokya, Göreme, Gerçek, Hâkimiyet ve Malatya Söz gibi çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlandı. Şiirlerinde sıklıkla aşkı işlemiş, kafiyeden uzak serbest bir tarz kullanmıştır. Ayrıca şiirlerinde daha çok Orhan Veli ile Ümit Yaşar Oğuzcan’ın etkileri görülür. Öykülerini genellikle şiirsel bir dille yazdığı için bu özellik öykülerine de akıcılık kazandırmıştır. Birçok kısa öyküyü kaleme alan yazar, özellikle kısa öykülerdeki başarısıyla edebiyat dünyasında da önemli bir ilerleme kaydetmiştir. Şair-yazar Şükrü UYAR, aynı zamanda “Değerli Masallar” adlı masal kitabıyla çocuk edebiyatına da başarılı bir şekilde yöneldi. Onlarca masal ve hikâyeyi kaleme alan yazar, çocuk edebiyatında da iddialı gibi görünüyor. UYAR, tüm bunların yanı sıra Güneş TV’de üç yıl boyunca “Hayata Dair” adlı kültür, sanat ve edebiyat programının sunuculuğunu ve yapımcılığını yaptı. Halen Milliyet Blog’da blog yazarlığı yapmaktadır. Eserleri: Zamansız Gitmeler(Şiir)-2008 Hayata ve İnsana Dair(Deneme)-2009 Peçeli Sevdalar(Şiir)-2011 Kendi Kaderini Sev(Öykü)-2011 Her Aşk Yalnızlıktır(Deneme)-2014 Çıkmazdaki Kadın(Roman)-2017 Aşka Eylül Düştü(Öykü)-2017 Sana Yolladım Tüm Özlemlerimi(Deneme)-2018 Değerli Masallar(Masal)-2018