Kim Kimdir?
Aysun Tekin 
Ankara doğumlu olan Aysun Tekin Hacettepe üniversitesi Sanat tarihi bölümünden başarıyla mezun olduktan sonra Türkiye’nin ilk akla gelen eğitim kurumlarından biri olan Başkent İletişim Bilimleri  Akademisi Spikerlik Sunuculuk programını dereceyle bitirdi.Mesleğe TRT geçmişi olan isimlerden İsmet Bayhan'la başladı. Halk tv'de akşam haberleri ve Anahaber bülten'lerini sundu. Art tv'de Yeni Birgün isimli sabah bülteni ve editörlüğünü üstlendiği haber programları yaptı. Kanal A da Çalışan Aysun Tekin'in  araştırmacı ve sorgulayıcı kişiliği meslek hayatında da öne çıkmaktadır. Beğenilen bir ekran yüzü olmakla beraber haberin mutfağında yer almaktan keyif almaktadır. Aysun Tekin kendine özgü sunumu , bu mesleğe dair birikimi ve yeteneğinin yanı sıra ışıltısı ve güzelliği ile de dikkat çekmektedir. Aysun Tekin İngilizce, Osmanlıca, Antik ve Bizans Dönem Yunancası biliyor. Siyaset, tarih ve felsefe özel ilgi alanları. Tüm bu nitelikleriyle Aysun Tekin gelecekte de adını sıkça duyacağımız önemli bir isimdir. 


Haftanın Kitabı 
Aşk Doğarken Ölür
Fahri Coşkun, ilk romanı “Cesaret Duvarları”nın ardından, “Aşk Doğarken Ölür”le de bir yandan hayal gücünün sınırlarını zorlamaya devam ederken, bir yandan da aşkı anlamaya ve anlamlandırmaya çalışan bir kahramanın serencamını gözler önüne seriyor. Kent kitaptan çıkan kitap Coşkun'un imza günlerinde de büyük ilgi gördü. 
“Çabuk silinsin diye ayak izlerim, 
Yalın ayak geçtim tüm şehirleri ve denizleri....”
"Ankara hiç bu kadar güzel olmamıştı. 
Mevsim bahardı; keçiler yayılıyordu otlaklarda...
Ada vapurlarının biri ayrılırken Kuğulu Park İskelesi'nden bir diğeri yanaşıyordu Tunalı Caddesi Boğazı’ndan geçerek...
Güvercinler, martılar, kuğular, çimenlerin üzerine yayılmış âşıklar… 
Bedava hayaller peşinde değildim. 
Her şeyi ama her şeyi yeniden görebilmeyi seninle başarmıştım. 
İlk kez aşkın derinliklerine bu kadar inebiliyordum. 
Keşfetmem gereken daha birçok şeyi yeni keşfetmeye başlamıştım."

Medya Dünyası 
İKİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİDEN SABAH HABERLERİ
Sabah haber kuşağına yepyeni bir program dahil oldu. Kanal t'nin sabah haber kuşağı, 3 yıldır olduğu gibi bu yıl da Bahar Özyılmaz'a emanet olurken, sabah kuşağını yenileyen kanal, bir ilke imza atarak iki üst düzey yöneticiyi bir araya getirdi ve Haberin Gündemi isimli sabah haber şovunu yayına geçirdi.
Her pazartesi Shell A.Ş. ve Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmüş olan Harward'lı İşadamı Nusret Cömert'in, Alman Bertelsmann Medya Holding eski yöneticilerinden olan Haber Yorumcusu Bahar Özyılmaz ile birlikte sunduğu program rakiplerinden çok farklı.
Gündemdeki haberlerin yerel içerik ve global yaklaşımla yorumlandığı programda, ikilinin yüksek entellektüel bakış açısı, esprili tavırlarıyla birleşince, izleyicinin ilgisi de ilk programdan itibaren yüksek seviyelere ulaştı.
Güne farklı başlamak isteyenler için, yapımcılığını İlker Karaca'nın üstlendiği Haberin Gündemi hafta içi her sabah 06:45 ve 08:45 saatleri arasında Kanal t'de yayında.

Sanat Dünyası
Genç Heykel Sergisi
 
Şişli Belediyesi bünyesinde çağdaş sanatın en iyi genç heykeltıraşlarını bir araya getiren Genç Heykel Sergisi, Nişantaşı Sanat Park'ında açıldı. 20 – 27 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen sergi, genç sanatçılarla tanışma ve sanatçıların yapıtlarını günün her saatinde görme fırsatı sundu. Bugün serginin son günü.Farklı yaklaşımları bir araya getiren sergi birbirinden güzel söyleşiler, paneller ve etkinliklere ev sahipliği yaptı. 
Serginin sanatçıları; Ahmet Özparlak,  Arif Çekderi, Ayhan Mutlu, Ayşe Kurşuncu, Bahadır Çolak,  Bahadır Yıldız, Bilal Hakan Karakaya, Caner Şengünalp, Cansu Tanpolat, Çayan Yılmaz, Derya Özparlak, Dilşad Yiğitcan Akçagöz, Işık Özçelik, İmdat Avcı,  Kalpten Dönmez, Kutlu Alican Düzel, Meliha Sözeri, Ozan Oganer, Özgür Demirci, Seval Selçuk, Sezai Akboğa, Şenay Ulusoy, Tanzer Arığ Kilit ve Uğur Cinel. 
Kamusal alanın aşındığı, kent mekânının insani ilişkilerden arındığı, bedenin duyularının işlevsellik ve hız adına yok edildiği kentte acilen insani yaşam alanları yaratmak gerekiyor. Çağdaş anlamıyla heykel sanatı artık bu hedefi gözetiyor. Hem mimari yapı hem de manzara olarak geniş ve tanımsız bir alanda heykel, kamusal kent mekânları yaratmayı, mekânı, insani duyular ve toplumsal ilişkilere açmayı, insan doğa ilişkisini onarmayı amaçlıyor. 
Kamusal alanda gerçekleştirilen sergi, kentin iç mekanizmalarına, yapıtların malzeme ve disipliniyle, sanatın temsil anlam sorunsalına eleştirel bir bakış açısı geliştiriyor. 
Serginin parkta oluşu da çeşitli anlamlar taşıyor: Sergi bizleri, parka sanatsal yanı üzerinden bakmaya, kent – mimarisi üzerinden düşünmeye, sanatı ve sanat sosyolojisini tartışmaya davet ediyor. 
Genç Heykel Sergisi, bakmanın, görmenin ve aktarmanın hiçbir zaman bağımsız bir dili olmadığını, bireyin de toplum içerisinde ve yaşamda bağımsız bir iradesi, etkilenmeden oluşmuş bir ‘ben’i olamadığı gibi, sergideki eserlerin de kentle kurduğu ilişkiyi bize anlatıyor. Etkinliğin bugünkü kısmında sanat pikniği ve sanatçılarla heykel forumu söz konusu son olarak ise müzik performansı ile sergi sona erecek..