Futbolun küresel bir oyun olduğunu biliyoruz. Bu nedenledir ki fırsatçı guruplar bir şekilde imzalarını futbola da atmak istediler. Hayattan beklentilerini biyat ederek karşılayan bu guruplar Fenerbahçe otobüsüne terör eylemi gerçekleştirerek amaçlarına ulaşacaklarını sandılar. Koyun sürüsüne benzeyen bu guruplar başlarında bir çoban ve bir çoban köpeğini takip ederek arayada bir kaç mahsum insanı gazlayarak sürülerini güdüyorlar. İnsanlık adına iğrenç, futbol adına karalayıcı bir durum olan bu eylem Türk futboluna zarar vermekten ziyade Türk toplumuna zarar verir. Bu yüzden bu tür olayların yeri zamanı tartışılmaz. Bir hafta futbolu tatil etmek olayları sindirimez, uzaklaştırmaz. Futboldan hentbola atlar oradan da voleybola. Sonuçta çıkar kapısı gördüklerinde yapışırcasına devam ettiren bu guruplar sindirilene kadar eylemlerine devam eder. Fare deliğinden çıkar gibi çıkıyolarlar, sonuçta amaçları yıldırmak, tehdit et-mek, zarar vermek...

Akıl kârı olmayan bu insanları spordan uzak tutmak için gerekli Devlet güçlerinin radikal kararlar almasını bekliyorum. Yumurta kapıya dayanınca 3 gün yas tutup 4. gün hiç bir şey olmamış gibi devam etmeye alışkın bir toplumuz bu da unutulur geçer.

Futbolun parasal değeri artıkça zehir zevki azalıyor diyordum, şimdi de bu olayları görünce futbola olan ilgimi tekrardan gözden geçireceğim. Ortada 18 takım 1 kupa varken biz değerlerimizi paraya değişebiliyoruz. Sonuçta değerleri kaybetme uğruna da olsa bir takım kazanıp, 3 takım küme düşecek. Daha kalitelisini aramayalım, daha kalitelisini üretelim. Çok fazla tüketmedik mi zaten?..