Merhabalar,

Ana yemekler kategorisinde sanırım ilk sırayı et yemekleri alır,ve misafir ağırlıyacağımız zaman menüye mutlaka bir et yemeği ekleriz.İyi pişmiş ve güzel bir sunum ile yapılan bir et yemeği de hepimizin tercihidir.Bugün sizler için beşamel sos ile tatlandırılmış lezzetli bir et yemeği tarifim var.Bugünler de misafir ağırlayacaklar için bir alternatif olarak düşünebilirsiniz.

Hepinize kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:

1.500gr dana kuşbaşı et

2 adet kuru soğan

1 paket arpacık soğan

2 adet kapya biber

 4 adet büyük köy biberi

Tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kişniş tozu

1 kahve fincanı zeytinyağ

1 yemek kaşığı tereyağ

3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı toz şeker

2 su bardağı su

BEŞAMEL SOS:

3 yemek kaşığı un

2 dolu yemek kaşığı tereyağ

3 su bardağı süt

1 çorba kasesi kaşar peyniri rendesi

Tuz

Karabiber

YAPILIŞI:

Etleri pişirmekle yemeğimizi yapmaya başlayalım.

Düdüklü tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşe oturtun.

Etleri ekleyerek kavurmaya başlayın,etler önce suyunu bırakacak sonra tekrar suyunu çekerek yağına kalacaktır.

Bu sırada Kuru soğanları ve biberleri halka doğrayarak hazırlayın.

Suyunu çeken etlere önce soğanları arkadan sırayla biberleri  ekleyerek kavurmaya devam edin.

Biberlerle soğanlar da yumuşamaya başlayınca tuz ve baharatlarını ilave edin.

Suyunu ekleyerek kapağını kapatın ve 25 dakika pişirin.

Arpacık soğanları ayıklayın ve sarımsakları halka doğrayın.

Bir tavaya tereyağını alarak eritin ve arpacık soğanlarla sarımsakları ekleyerek tavanın sapını sallayarak kavurmaya başlayın.

Soğanları renkleri dönmeye başlayınca şekerini ekleyin ve karıştırın.

Bu arada soğan ve sarımsaklar karamelize olacaktır ateşten indirin.

Düdüklü tencerede pişen etlere arpacık soğan ve sarımsakları ekleyerek hepsini birlikte kapağı açık olarak 5 dakika daha pişirin.

Hepsi birbiri ile harmanlanarak tatları karışsın.

Etlerin pişmesi hazır olduğuna göre beşamel sosunu hazırlıyabiliriz.

BEŞAMEL SOS:

Bir tavada tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurmaya başlayın .

Un kokusunu çıkarmaya başlayınca ateşin altını kısarak sütünü ileve edin ve pürüssüz kıvamda bir sos elde edin.

Şimdi hepsini nasıl hazırlıyacağız ona gelelim..

Etleri bir fırın tepsisine boşaltın.

Üzerine beşamel sosu gezdirin ve üzerine kaşar peyniri rendesini serpiştirin.

190 derece de ısıtılmış fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirin.

Dilimler halinde keserek tabaklara servis yapabilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...