MALZEMELER:
1bütün tavuk (1kg veya biraz fazlası)
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1/2 limon suyu
tuz-kırmızı pul biber

HAMURU:

1 su bardağı un
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz

YAPILIŞI:

Tavuğu bol su ile haşlayın,derilerini ayıklayıp,didikleyin.
Bir tencerede unu tereyağ ile kavurun,pembeleşen una tavuk suyundan azar azar ekleyin.Bir kasede salçayı tavuk suyu ile açın.Karışıma ekleyin.Limon suyunu,tuzunu ilave ederek karıştırın.Orta ateşte pişirmeye başlayın.Kaynamaya başlayınca ,didiklediğiniz tavuk etlerini de ekleyin ve 10 dakika da tavuk etleri ile birlikte pişirin.Ocaktan indirdikten sonra üzerine tereyağ,kırmızı biber karışımını dökün.

HAMURUN YAPILIŞI:

Hamuru hazırlamak için suyun 3 bardağını tencereye alın.Tuz ekleyerek ocağın üzerinde kaynamaya bırakın.Ayrı bir kasede kalan 2 su bardağı suyu un ile karıştırın.(Mikserle karıştırabilirsiniz.)
Ocakta kaynamakta olan suya unlu suyu yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin.20 dakika boyunca devamlı karıştırarak pişirin.
Kıvam alınca,bir tepsinin içine eşit olarak boşaltın.(Kalınlığını kendinize göre ayarlayın,tepsi ölçüsünü ona göre seçin.)
Hamurunuz soğuyunca pelte gibi olacaktır.Baklava dilimi,yada kare dilimler olarak kesin.
Hamur tepsinizin orta kısmındaki hamurları açın,genişçe bir kaseye çorbasını koyun ve hamur tepsisinin ortasına çorba kasesini yerleştirin.
Arap aşı kaşığa alınan hamuru çorbaya batırıp yutularak yenen bir yemektir.
İç Anadolu Bölgesinde çok sık yapılan (özellikle kışın)bir yemektir.
Çorbası biraz acılı çok lezzetli olur,tavsiye edilir.
Afiyet olsun.