Biricik annelerimizin, başta canım annem olmak üzere, ‘Anneler Gününü’ canı gönülden kutluyorum. Sizce, bir gün, annelerimizi kutlamaya yeter mi? 9 ay karnında türlü cefalarla bizleri taşıyan ve dünyaya getirdikten sonra da, kendisi hayata gözlerini yumana kadar fedakarlıklarla bizleri büyüten ve hep yanımızda olan, bizi karşılıksız seven en değerli varlığımız, annelerimiz!

‘Cennet annelerin ayağının altındadır.’ Ne kadar altı dolu bir cümledir.  Allah’ın kadınlara bahşettiği muhteşem bir mucize annelik. Anne olunca, anneliğin kıymeti bilinir denilirdi, doğruymuş. İnsan yaşadıkça daha iyi anlıyor. Günler, geceler boyu nasıl emek ile yetiştirip, büyüttüğü, hep kendinden önce yavrusunun iyiliğini düşündüğünü birebir deneyimliyor. A’dan Z’ye yavrusunun her şeyini anne düşünür, tek isteği vardır, çocuğunun mutluluğu, iyiliği, gülen yüzüdür. Tüm çocuklar gülsün, anneler ağlamasın. Anne yüreği evlat acısına dayanamaz, Allah’ım esirgesin! Annesini, yavrusunu kaybedenlere de sabırlar diliyorum, çok zor gerçekten.

Biricik anneme sordum, annelik nedir? diye, ilk aklına gelen fedakarlık ve büyük mutluluk oldu. Canım annem fedakarlığına minnettarız, kendini de ihmal etme. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin, inşallah.

Bu dünyada sevgiyle paylaşımın lezzeti nerde var? Yaşadığımız anın, sahip olduklarımızın anlamını iyi bilelim. Tüm annelerimizin ‘Anneler Günü’nü’ kutluyorum.

Sevgiler, saygılar, sağlıkla kalın.