Anneler gökkusağının renkleri gibidir!

Şefkati sımsıcak, varlığı eşsiz, özverisi sonsuz…

Anneler mucize gibidir,

Her işten anlar, her sorunu çözer, asla pes etmez…

Annelik bir kadına öyle yakışır, öyle yaraşır ki, anne olan kadın ışıldar, güzelleşir,  başında ışıldayan bir taç taşır adeta. Mutluluk yayar, huzur yayar etrafına. Sihirli bir değnekle dokunur gibi çevresini güzelleştirir, iyileştirir, şifalandırır, dinginleştirir.

Anneler cennet bahçesi gibi kokarlar, misk-i amber gibi, yediveren gibi,… Sonsuz sevgi verirler evlatlarına, ilgileriyle, bilgileriyle, emekleriyle yetistirirler yavrularını.

Anneler çok güçlüdür. Hayat arkadaşlarıyla hayatın tüm yükünü paylaşırlar, iyi günde kötü günde dimdik ayaktadırlar, iyi ve güzel günlerin depolanmış enerjisini zor günde kullanmakla kalmayıp iyi günlere tekrar kavuşana kadar da durumu zerre çaktırmazlar.

Yuvayı dişi kuş yapar dememişlerdir boşuna. Kadındır yuvasını kuran, zekasıyla onu çekip çeviren, yöneten, evlatlarını kanatlarının altına alıp onların yuvadan uçma vakti gelene kadar onları koruyup kollayan, hayata hazırlayan.

Yaradan bilmiş de yaratmış, annelik vasfını kadına atfetmiş, cenneti vaad etmiş. Annelik gönül işi, sabır işi, emek işi, hem de öyle haftalık, aylık, senelik filan değil, ömürlük. O yüzden anneler melek gibidir, o yüzden onların hakkı ödenmez. Yavrusunu yetiştirmekle, adam etmekle kalmaz, yavrusunun yavrusu doğduğunda yine o biter evladının yanıbaşında. Hem torun sevgisinden, hem evladına kıyamadığından… Annelerin ömrü böyle geçer, sevgiyle, emekle, aşkla, fedakarlıkla…

Mayıs ayının 2. pazarı Amerika, Kanada, Yeni Zellanda, Avustralya, Hindistan, Çin, Japonya, Güney Afrika ve Avrupa’daki birçok ülke gibi ülkemizde de Anneler Günü olarak kutlanmaktadır. Her ne kadar günümüzde bir tüketim çılgınlığına dönüşmüş olsa da, annelere sevildiklerini hatırlatmanın binbir yolu var aslında... Sabah hazırlanan sürpriz bir kahvaltı, bir şiir, bir resim, uzaktaysa cıvıl cıvıl tonda bir telefon konuşması ya da görüntülü görüşme ama hepsinden önemlisi ona ne kadar değerli, ne kadar eşsiz olduğunu ve ne kadar çok sevildiğini hissettirmek... Tüm annelerin anneler gününü içtenlikle kutlarım, sevginiz, sevenleriniz, sevilenleriniz daim olsun...