Atatürk’ü anma 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını, kutladığımız geçen yıllarımız ve kutlayacak günümüz gençleri için anlamı büyük gündür.

Gençlik, Mustafa Kemal ATATÜRK’ü anma ve vatan sevgisini, birlik olmayı, yurdumuzun gelecek neferleri olarak dimdik ayakta, keyifli ve unutamayacakları bir şekilde yaşamalılar.

Gençlerin adına verilen bayramda, gençlerin fikri alınmadan belli bir kalıpla kutlanılan sadece topluluk gösterisinden başka bir kutlama değildir.
Stad tribünlerindeki seyirciler ve protokol gençlerin gösterilerini seyrederken keyiflenirler. Gençler ise; güneş altında beden eğitimi hareketleri ile arka fondan gelen günümüz güncel şarkısıyla bile eğlenemezler.

Birde askerler gibi düzgün adımlar atamadıklarında eğitimcileri tarafından azarlanıp; bayram hediyesini öğretmenlerinden ergenliğin hassas olduğu günlerde alırlar.

Gençler için yorucu bayram şöleni kendilerine sorulmadan yetişkinler tarafından belirlenen sunumlar ve koreografisiyle taze akan kanlı canlı bedenleriyle yazdıkları kutlama cümlelerinin sadece imla çizgileridir.

Milli askeri marşlarla duygulanan gençler,gururla bayramın sadece çimenlere yazılan birkaç sloganın küçük bir hecesidirler.

Gençlik, aynı kostümleri giyinmiş, kalabalık içinde kaybolmuşluğun adıdır.

Bir otorite komutuyla, düzgün adım atmaya çalışan, yanlış adımda azar işitme korkusuyla robotlaşmış gençlerdir.

Gençlik yorgun…

Gençlik düşünceli…

Gençlik sessiz ve konuşmasına izin verilmeyen suskunlukta...

Oysa ki;

Gençlik, hayatın en güzel evresinde dolu dolu, canlı üretken verimli dönemi yaşayan hatıraların en güzel bölümünde kalan dönemdir.

Yanlışlarından doğruları öğrenip, yaşayarak öğreneceği doludizgin güzelliklerle dolu dönemin gençleri, basmakalıp bir şekilde bayramlarını kutlamaktadırlar.

Gençlik haftasında gençlerin, ruhsal ve bedensel aktivitelerle rahatlamaları sağlanmalı.

Şenliklerin organize edilip, streslerini giderici etkinlikler oluşturulmalı.

Gençlerin sorunları dinlenilmeli, fikirleri alınıp, yeni projelerine öncülük edecek panellerin düzenlenmesi gerekli.

Yoksa;

yorgun ve yoğun düşünceli gençlik, yarınların mutlu sevgi dolu bireyi olmakta zorlanacaktır.

Gençlik dönemine ait anıları sağlıklı kalmayacaktır.

Gençlik anlamında, ilkeler doğrultusundaki,

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı hepimize kutlu olsun.