Merhabalar,

Yaz geldiği zaman meyveler ve sebzeler bollaşır ve bizler yemek pişirmekte pek zorlanmayız. Bu arada kış içinde reçeller ve marmelatlar kavanozlarda yerini alır. Hem kahvaltı sofralarında yerini alır hemde tartlar, kekler ve tatlılarda kullanmak için çokça yapılır.

Sonbaharı hissettiğimiz şu günlerde, yazın hazırladığımız marmelatları artık kullanma zamanı...

Vereceğim tarif 30 x 30 kare tepsi içindir.

MALZEMELER:

5 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker (200gr)

150ml (1 su bardağından iki parmak eksik) sıvıyağ

150 ml.süt

100 ml.ılık su

350 gr (2,5 su bardağı) un

1,5 paket kabartma tozu

1,5 paket vanilya

1 yemek kaşığı limon kabuğu

ŞERBET:

1,5 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı su

1 dilim limon

KREM ŞANTİ:

1,5 su bardağı süt

1 paket krem şanti

MARMELAT SOS:

4 yemek kaşığı (tepeleme) erik marmelatı

1,5 su bardağı su

1 yemek kaşığı mısır nişastası

YAPILIŞI:

Mikser kabınıza yumurtaları alın ve toz şeker ilavesiyle köpürene kadar yüksek devirde çırpın.

Sıvıyağ,süt ve ılık suyu ekleyerek çırpmaya devam edin.

Un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.

Limon kabuğu rendesini de ekleyerek karıştırın.

Fırın tepsinizi yağlayın ve karışımı dökerek 175 derece de ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

Tamamen soğuyana kadar bekletin.

Şerbeti için bir tencereye şekeri ve suyu ekleyerek kaynatın.

Kaynamaya başladıktan sonra limon dilimini ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın ve oda sıcaklığında soğutun.

Tatlının keki ılık iken ,ılık şerbeti dökerek soğutun.

Bu arada krem şantiyi hazırlayın.

Bir kasede süt ve krem şantiyi mikser ile çırparak koyulaştırın.

Krem şantiden üzerini süslemek için bir kase ayırın.

Soğuyan ve şerbetini çeken tatlıya krem şantiyi sürün.

Tekrar soğuması için buzdolabına kaldırın.

Şimdi gelelim sosuna:Bir tavaya bütün malzemeleri alarak karıştırın.

Orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin ve soğutun.

En son tatlınızın üzerine sosu gezdirin ve 15 dakika daha buzdolabına kaldırın.

Ayırdığınız krem şantiyi bir naylon torba içerisine alın ve ucunu çok az keserek tatlının üzerine şeritler çekerek süsleyin.

Tatlınız servise hazır.

Kare dilimler halinde ikrama sunabilirsiniz.

Hepinize kolaylıklar diliyorum

Afiyet olsun.

Sevgiyle..