Biz Anavatan (ANAP) Milletvekilleri olarak, Anap Teşkilat Başkanı ve Türk Parlementerler Birliği İstanbul  Başkanı Sn. Orhan Demirtaş’ın organizatörlüğünde, belli aralıklarla, Selamiçeşme, Filizli Köşk Parlementoevinde, toplanırız. Bu yemekli toplantılarda, hem eski günleri yadeder, hem de dünyada ve Türkiye’de cereyan eden siyasi, dış politika olaylarını görüşür, fikir teati ederiz. 
1983 yılında, Sn. Turgut Özal’ın liderliğinde, seçimleri kazanarak iktidara gelen Anavatan Partimiz, Türkiye’ye büyük hizmetler, eserler kazandırmıştır. Bu hizmetlere bugün dahi erişilememiştir. Özal ve Anap büyük önder Atatürk’ün muasır medeniyetler düzeyine ulaşmak hedefinden, mulhem olarak, Türkiye’ye çağ atlatmıştır.
Birlikte toplandığımız Anavatanlı Milletvekilleri ve Bakan arkadaşlarımız, bu Aziz vatana büyük hizmetler yapmanın onur ve hazzını taşımaktadırlar. Asıl üzücü husus, bugün siyaset sahnesinde, Anavavatan Partisinin bulunmaması, diğer bir tabirle kapatılmasıdır. Bu büyük bir hatadır. Biz Anaplılar olarak birkaç kişinin dışında, başka partilere gitmedik. Belki bazı arkadaşlarımız yaş nedeniyle, artık aktif siyaseti düşünmese de, birgün bu vatana tekrar hizmet edebilme imkanının bekleyişi içindedirler. 
Bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun umut vadetmediği hususunda arkadaşlarımız, hem fikirdir. Bölücü terör, darbe girişimi, Kuzey Suriye ve Musul yöresinde, Türkiye’yi tehdit eden tehlikeler, ekonomide düşen büyüme hızı, ihracat ve turizmde yaşanan krizler, gelecek için endişeler yaratıyor. 
Türkiye, böyle yönetilmeyi hak etmiyor. Milletimizin, halkımızın daha iyi refah standartlarında yaşaması elzemdir. AKP, tüm Merkez Sağı kucaklayan, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, çağdaş, medeni bir parti olamamıştır. Bugün Türkiye’de, ülkeyi içine düştüğü girdaptan çıkaracak, Merkez Sağ Partiye duyulan ihtiyaç, hayati bir duruma gelmiştir. 
Milli, dini, ahlaki  değerlere önem veren, milliyetçi, çağdaş, medeni, sosyal refahı hedef alan insan hak ve hürriyetlerinin en üst düzeyde uygulandığı, laik, demokratik cumhuriyeti, parlementer sistemi bütün kuram ve kuralları ile hayata geçirecek, düşünme, inanç ve fikir özgürlüğünü, düşüncelerini, serbestçe ifade edip, yazabilme özgürlüğünü sağlayacak bir merkez partiden söz ediyorum. Ne yazık ki, aslında birbirlerinden ilke, amaç, hedef ve seçmen kitlesi arasında fark olmayan, Anavatan ve Doğruyol Partileri bir araya gelemediler. 
Anavatan ve Doğruyol Partileri, büyük, güçlü, çağ atlayan bir Türkiye yaratma hedefinde birleşmişlerdi. Keşke, büyük devlet adamları, Sn. Demirel ve Sn. Özal, bu birleşmeyi kendi zamanlarında yapabilselerdi. 
Eğer, bu ideal gerçekleşebilseydi, bugün bunlar iktidara gelemezlerdi. Anap ve DYP birlikteliği, Türkiye’yi uçururdu. Biz, Cumhuriyet’imizin 100. yılı olan 2023’de, 4 trilyon dolar GSMH, 1 Trilyon dolar ihracat, 300 milyar dolar turizm geliri hedefini öngörmüştük. Bunların erişmeye çalıştıkları, bu hedeflerin yarısı, rakamların bile yakalanması, bu gidişle mümkün değildir. 
Bizim rakamlarımızla, Türkiye, dünyanın 10 büyük ekonomisi olacaktı. Bizler zamanında, Türkiye’yi bekleyen tehlikeleri öngörerek, Anap ve DYP merkez sağ liderliğine, bir araya gelmenin, hayati önemini anlatmıştık. Gerek Anap’in, gerekse DYP’nin kadroları, insan kalitesinin, Devlet Adamı niteliklerinin, bugünkü, yöneticilerden çok daha üstün olduğuna inanıyorum. Bu  değerler, Türkiye’ye hizmet yerine, bir köşede pasif durumda olması esef verici değil mi? Türkiye’ye yazık olmuyor mu? İnanın eğer, Anavatan ve Doğruyol kadroları, bugün Türkiye’yi yönetselerdi, ülkemiz çok ileri gelişme düzeyinde olurdu. Vatanını  seven her yurttaş, Türkiye’nin gerçek bir Merkez Sağ iktidara olan ihtiyacını görüyor. 
Maalesef, hazır parti varken, teşkilatları, delegeleri, üyeleri, binaları mevcutken, neden ANAP kapatıldı. Herşey yok edildi. Yeni bir parti kurmak kolay mı? MHP’de, CHP’de baraj altında kaldı, lakin siyasette mevcutlar. Ortada AKP varken, yeni bir Merkez Parti nasıl oluşturulur? Biliyorum ki, ANAP ve DYP seçmenleri, oy verecek başkaca parti olmadığından, kerhen AKP’ye rey veriyorlar. İşte ben, milletvekileri toplantısında, bunları düşündüm, arkadaşlarla paylaştım. Herşeye rağmen, Türkiye’mizin, özellikle, 2023 yılında, büyük hedeflere, refah düzeyine ulaşmasını diliyorum…
NOT
Milletvekilleri toplantısının konuğu, İstanbul Belediye Başkanı Sn. Kadir Topbas’ti. Bizi  yeni projeleri ve çalışmaları hakkında aydınlattı.
Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, Cumhurbaşkanının verdiği resepsiyona, bir sürü  alakasız kişi davet edilmişken, bu vatana ve millete, TBMM’de  fedakarca  hizmet etmiş olan  milletvekillerinin çağrılmamasını esefle karşılıyorum.