ABD’de seçmen tercihini yaptı. 9 Kasım 2016 tarihinde açıklanan kesin seçim sonuçlarına göre ABD’nin yeni başkanı Cumhuriyetçi Partinin Başkan adayı olan  sıra dışı söylemleri ile kampanya süreci boyunca adından söz ettiren çok tartışılan ve eleştirilen New York’lu Emlak Kralı, İş adamı Donald Trump oldu. ABD’de delegeler seçimlerini Trump’tan yana kullandılar.
Yaklaşık 7 ay önce Beyaz Sarayın İletişim Koordinatörü olan ve Başkanlık döneminde Bill Clinton ile Dış işleri bakanlığı yaptığı görevinde ise Hillary Clinton  ile çalışan Beyaz Saray İletişim Koordinatörü ve BBC yorumcularından Laura Schwartz ile Dünya Kadınlar Günü kapsamında bir röportaj gerçekleştirmiş ve ona şu soruyu sormuştum. Laura  ABD kadın bir başkan olacağına inanıyor musun? Bence bunu gerçekleştirmeye hiç olmayacak kadar yakınız ve bu yakın zamanda gerçekleşecektir, demiş ve şu sözleri eklemişti.
“Bence Hillary Clinton oraya vardığında çok büyük bir iş başarmış olacaktır”.
Ve çok da başarılı olacaktır.
Bu cevabın üzerine ben de şu soruyla devam etmiştim. Peki bir kadının yöneteceği dünyanın çok daha fazla barışın hüküm sürdüğü ve daha şefkatli bir dünya olacağına inanıyor musun? Bana yanıt vermeden önce şunu söylemişti: Bu çok enteresan bir soru…
Sorum ne kadar enteresandı bilemiyorum; Ancak  ben Laura’yı hep sıcaklığı ve sempatikliği ile  hatırlayacağım.
Gelelim asıl enteresan olan seçim sonuçlarına. Bu seçimde şansı yüksek olarak görülen ve başkan Obama’nın desteklediği ve Amerikan halkına ‘’Trump’ a oy vermeyin !’’diyerek seslendiği konuşmasının ardından Obama’yı destekleyen seçmenlerin ve  dolayısıyla da  siyahi kökenli  Amerikan halkının Hillary Clinton’a tam destek vereceği düşünülüyordu. Tabi seçmen sandığa gidecek ise…
Öte yandan Hollywood’un pek çok ünlü ismi de Hillary Clinton adını kimi zaman vererek, kimi zaman isim vermeyerek halkın seçime katılmasını sağlayacak kampanyalarda yer aldılar.
Tüm bu isimlerin içinde en sert eleştiriyi Trump’ı kıyasıya eleştirdiği videosu ile internette milyonlarca kez izlenen Aktör Rober De Niro gerçekleştirmişti…
Donald Trump, tam anlamıyla bir sürpriz isimdi zira anketlerin favori ismi Hillary Clinton’dı. Ancak o kendisinden hiç beklenmeyen bir performans göstererek ipi göğüsledi.
Dünya bu seçimi nefessiz izledi.
Daha önce hiçbir siyasi görev üstlenmemiş olan Emlak imparatoru Donald Trump ABD’nin 45. Başkanı seçildi.
Donald Trump yada Hillary Clinton her iki adaya  herhangi bir sempatim yok. Bizim için Washington’da meydana gelen bu değişikliğin bizlerin ulusal çıkarlarını ne şekilde ilgilendireceği ve nasıl etkileneceğimiz konusundaki gelişmeler önemlidir.
Dünya halkları üzerinde başta çeşitli terör örgütleri ve faaliyetlerinin getirdiği korkuyla ve tedirginlikle esen bir rüzgar ile mi Amerika bu seçimi yaptı? Hillary Clinton’un PYD’ ye yardım yapacağını deklare etmesi Orta doğu politikası mı bu sonuçlara etken oldu.
Yada Bayan Clinton’un, eski başkan Bill Clinton kadar seçmenin üzerinde bir sempatisi mi yoktu. Halk dış işleri bakanlığı ve First Lady ’lik döneminden tanıdığı  denenmiş bir ismi tercih etmedi mi?  Sağlığı konusundaki spekülasyonlar etkiledi Ve tüm  Anketlere rağmen bu  sürpriz sonuç gerçekleşti bilemiyoruz. 
Bizler Trump’ın Başkanlık süresince nasıl gelişmeler yaşayacağımızı ve bu seçimin sonuçlarını iyi okuyup ,analiz etmekle yükümlüyüz şu an için.
Kampanya döneminde özellikle ABD’nin  sınır komşusu olan Meksika ile ilgili sert, ırkçı söylemleri ve izleyeceği göçmen politikaları ile ilgili tedirginlik yaratan, Müslümanlar hakkında yaptığı gafları ile antipatik bir isim olan Gayrimenkul Patronu ile ilgili olarak daha çok konuşmaya devam edeceğimiz görünüyor.
Dünya hakikatten çok büyük değişimlerden geçtiği zor bir dönem geçiriyor. Anlaşılan o ki; Dünya halklarının seçimini bu gelişmeler etkiliyor.
Trump yazdığı Kötürüm Amerika (Crippled America) adlı kitabında şu sözlere yer veriyordu;
‘’İyi niyetli bir insan olma özelliğim ile her zaman övünmüşümdür. Ama aynı zamanda son derece tutkulu biriyim. Ülkemi yeniden büyük bir güç haline getirme konusunda kararlıyım’’…
Bakalım geçen zamanla birlikte  Trump’ın, tutkularının ve kararlılığının sonuçları ülkesine, dünyaya ve ulusal çıkarlarını her şeyden çok önemsediğimiz dünyada giderek yalnızlaşan ülkemize nasıl gelişmeler ile yansıyacak…
Donald Trump Kim dir?
ABD 45. Başkanı seçilen Cumhuriyetçi Parti aday Donald Trump 14 Haziran 1946 New York doğumludur.Dedesi Alman asıllı Amerikalı olan Frederick Trump’tır.Amerikalı iş adamı Fred Trump’ın beş çocuğundan biridir. Pensilvanya ’da bulunan Wharton Enstitüde İşletme eğitimi almış ve emlak işi yapan babasının yanında çalışmaya başlamıştır.Otel,Golf Sahaları,Kumarhaneler ve gökdelenler inşa etmiştir.
Forbes Dergisince yayınlanan listede dünyanın en zengin ilk 400 insanı arasında yer almıştır. Seçim vaatleri ile hem ABD hem Dünyada büyük tartışmalara neden olmuştur.