Son dönemlerde ilerleyen teknolojiler sayesinde ameliyatsız bir şekilde yüz bölgesinde sıkılaşma sağlamak mümkün. Bu konuda oldukça başarılı teknikler söz konusu. Fokuslu Ultrason teknolojisi ile; ağrısız acısız yan etkisiz bir şeklide cilt istenilen bölgelerinde sıkılaşma yaparak cildin daha gergin ve sıkı görünmesini sağlamaktadır.

Fokuslu Ultrason tek seansta hem yüzde hem  vücutta mucizeler yaratabilen bir sistemdir. Ultrason kelimesi işitme sınırı üzerindeki ses dalgalarını tanımlar; tıpta 50 yıldır, gebelerde bile, birçok tanı ve tedavi sırasında yaygın olarak güvenle kullanılmaktadır. Kozmetik dermatolojide de son yıllarda yaygın olarak tercih edilmektedir. Odaklanmış (Fokuslu) ultrason ise yaşlanma izlerini yok etmek için risk taşımayan yöntemlerden biri olarak gün geçtikçe popülerleşiyor. İyileşme süresi gerektirmez, kişi iş veya sosyal yaşamına hemen dönebilir, yan etkisi yoktur, uygulama sırasında ağrısız ve acısızdır, etkili ve güvenlidir.

Tek bir uygulama ardından yenilenme süreci hemen başlar, ilk anda bile hafif bir gerilme etkisi görülmektedir. Cilt uygulama sonrası her geçen gün daha iyi görünmeye başlar, 1 hafta sonrasında cildinizi daha iyi hissedersiniz, 1 ay sonra etkiler görünür hale gelir, 3 ayın sonunda istenen sonuç gözlenmeye başlar. Tam sonuç alınması ise 6 ay sürmektedir. Ciltte kollajen üretimini uyardığı için elde edilen sonuç uzun süreli kalıcı olmaktadır.

Ultrason ile Cilt Gençleştirme

• Artan kollajen üretimi

• Sağlıklı bağ dokusu

• Kırışıklarda azalma

• Elastikiyeti artmış cilt yapısı

 Ultrason ile cilt gençleştirme ile cilt elastikiyetinin kaybına bağlı olarak oluşan sarkma; kaş, alın, yanak, ağız kenarı, yüz konturu, çene hattı ve gıdı bölgesi ile göz çevresinde kırışıklıklarında cerrahi bir işlem olmadan düzelme ve gençleşme sağlanmaktadır.
Bu teknik ile yapılan tedavide, ısı enerjisi oluşturan ses dalgaları istenen doku derinliğine odaklanmakta ve cildin üst tabakasına zarar vermeden deri altındaki bağ dokusunda kollajen üretimini artıran küçük ısı hasarları oluşturulmaktadır.

Ultrason ile cilt gençleştirme nasıl uygulanır?

Ultrasonik yüz ve boyun gençleştirme sırasında cildin 3 mm ve 4,5 mm altına odaklanmış ultrason dalgaları gönderilerek,  kollajen üretimini uyaran ısı hasarları oluşturulur. Bu işlem sırasında cilt yüzeyi uygulamadan etkilenmez.
Cilt altında taşıyıcı bağ dokusunun bulunduğu derinliğe ulaşan enerji sayesinde dokuda yeni kollajen yapımı uyarılarak güçlü bir sıkılaşma etkisi meydana gelir ve zaman içinde cerrahi olmadan yüz germe etkisi elde edilir.

Ultrason ile cilt gençleştirme hangi bölgelere uygulanır?

Ultrason ile yüz gençleştirme, yüz cildi ve yüz ovalitesinde kaybı olan çene çizgisinde sarkmaları olan hastalarda yanaklara, gıdı bölgesindeki sarkmayı düzeltmek amacıyla boyuna, kaş kaldırmak amacıyla kaş-alın bölgesine, göz dış ve alt kısmındaki kırışıklıkları azaltmak amacı ile göz çevresine, dekolte bölgesindeki kırışıklıkları düzeltmek amacıyla dekolteye uygulanmaktadır. Ayrıca kol içi, bacak içi sarkmaların tedavisi, karın cildinin sıkılaştırılıp toparlanması açısından son derece etkili ve başarılı sonuçlar alınmaktadır.

Ultrason ile cilt gençleştirme işlemi ne kadar zaman alır?

Ultrason ile cilt gençleştirme süresi uygulama yapılan bölgeye göre 30-60 dakika arasında değişmekte olup tüm yüz ve boyuna yapılan uygulama 1 saat kadar sürmektedir. Ultrason ile cilt gençleştirme ile istenen sonuca ulaşmak için genelde tek  seans uygundur.

Uygulama ağrılı mıdır?

Uygulama sırasında hastalar hissettikleri acıyı genelde “iğne batması” ya da “elektriklenme” olarak tanımlamaktadır.

Uygulama Sonrasında günlük yaşantıya hemen dönülebilir mi?

Uygulamanın ardından kişi günlük aktivitelerine hemen dönebilir. Ultrason ile cilt gençleştirme sonrasında ciltte yanık, leke, herhangi bir yan etki oluşmaz. Bazı hastalarda birkaç saat sonra normale dönecek olan hafif kızarıklıklar oluşabilir.

Ultrason ile cilt gençleştirme ’nin Sonuçlarını Ne Zaman ortaya çıkmaktadır?

Uygulama sonrası ilk andan itibaren başlayan etki her geçen gün daha belirginleşir, bir ay sonra etkiler görünür hale gelir, 3 ayın sonunda istenen sonuç gözlenmeye başlar. Tam sonuç alınması ise 6 ayı bulabilir. Ultrason ile cilt gençleştirme ciltte kollajen üretimini uyardığı için sonuçlar uzun süreli kalıcı olmaktadır.