YÜKSEK FOKUSLU ULTRASONIK LİFTİNG NEDİR?NASIL ETKİ EDER?

Yaşlanma süreciyle birlikte diğer organlarda olduğu gibi, deri de zamanla morfolojik ve fizyolojik olarak geriler, fonksiyon kaybına uğrar. Diğer organlardan farklı olarak, derideki yaşlanma sürecinde fiziksel, kimyasal ve mekanik çevresel faktörler de etkilidir. Hem kronolojik yaş hem de çevresel faktörler ve yaşam tarzının da etkisiyle deride gevşemeler, sarkmalar meydana gelir. uzun süre kontrolsüz yapılan diyetler, sık kilo alıp verme, yetersiz ya da yanlış egzersizler de ciltte sarkmalara neden olabilir. Vücuttaki deri gevşekliği özellikle kol, bacak içi, karın derisinde göze çarpmaktadır. Her ne kadar spor yapılsa da bu bölgelerde sıkılaşma sağlamak için egzersiz her zaman tek başına yeterli olmamaktadır. Dr. Eylem Acar Kliniğinin sahibi Dermatolog Dr Eylem Acar ameliyatsız vücut sıkılaştırma ile ilgili şu bilgileri verdi.

Ultrason bilindiği gibi anne karnındaki fetüsü izlemeye imkan tanıyan aynı zamanda karaciğer, safra kesesi,böbrek ve kadın hastalıkları gibi bir çok hastalığın tanısında kullanılan bir teknolojidir. Ultrason enerjisi tıpta 50 yılı aşkın süredir kullanılmaktadır ve klinik çalışmalarda herhangi bir yan etkisine rastlanmadığı ispatlanmıştır. Günümüz teknolojinin gelişmesine  paralel olarak farklı cihazlar ile cerrahisiz cilt gençleştirme ve sıkılaştırma işlemlerinin yapıldığı bu yöntemler bizi sosyal hayattan kısıtlanmadan ve ameliyat masasına yatmaktan korkan hastalar için gençleşme imkanı sağlamaktadır. Bu alanda en yeni yöntemlerden biri yüksek fokuslu ultrason sistemidir.  Fokuslu yani odaklı ultrason yönteminde ultrason dalgası noktalar halinde dokuda odaklanır. Odaklandığı bölgelerde sürtünmeyle beraber ısı enerjisi ortaya çıkar. Dolayısıyla kontrollü olarak kası çevreleyen  fibröz  yapı olan fasiada(smas) ve derin dermis tabakasında koagülasyona sebep olur. Vücut tarafından yara dokusu olarak algılanan bu bölgelerde yoğun kolajen aktivasyonu sağlar. smas tabakasında ki ısı koagülasyonu germe ve lifting etkisi ile ciltte sıkılaşma ve gençleşme meydana getirir.

UYGULAMA BÖLGELERİ NERELERDİR?

Ameliyatsız yüz ve vücut germe dediğimiz bu sistem öncelikle yüz ovalini,çene çizgisindeki bozulmayı toparlamakta, gıdı sarkmasını azaltmakta. Ciltte genel bir sıkılaşma ve   gençleşme sağlanmaktadır. Bunların yanı sıra tek seansta vücutta mucizeler yaratabilen bir sistemdir. Kol  içi sarkmalarına, iç bacak-dış bacak, popo düşüklüğü ve karın bölgesinde ki gevşek dokunun toparlanmasında kullanılması uygundur. Bayan ve erkeklerde uygulanabilir. Erkeklerde boyun sarkmaları ve gevşekliğinde  çok etkili olurken, kadınlarda özellikle kol içi ve bacak içi sarkmalarda çok başarılı. 

*BU YÖNTEMLE UYGULAMA YERLERİNDE NE GİBİ ETKİLER SAĞLANIYOR? YAPTIRAN KİŞİDE DIŞARIDAN BAKAN BİR GÖZ NE GİBİ FARKLAR GÖREBİLİYOR?

Ultrason ile lifting etkisi cildin alt katmanlarında ‘sıcak noktalar’ oluşmasını sağlıyor. Küçük ısı hasarları dediğimiz bu noktalar sayesinde ,cildin kendini onarma süreci tetiklenerek, cilt altında bulunan ‘bağ dokusu’ güçlendiriliyor. Güçlenen bağ dokusu ile birlikte kolajen üretimi artıyor ve bu durum cilt yüzeyinde ‘lifting’ etkisi yaratmasını sağlıyor. Yüz ,boyun,dekolte, vücut bölgesinde bir bedene yakın incelme,daralma görülüyor. Ciltteki sıkılaşma ve parlaklık anında fark ediliyor. Uygulama yapılan yerdeki sarkma ve kırışıklıklar büyük ölçüde yok oluyor.

*KİMLERE UYGULANIYOR? KİMLER TERCİH ETMELİ?

Güzel ve göze hoş görünüme sahip olmak kadın, erkek  ayrımı olmaksızın hepimizin ortak arzusudur. Derimiz, vücudumuzun en büyük organı olup, kişiler arası iletişimde ilk göze çarpan ve incelenen bölgedir. Kadınlar kadar erkeklerin de çok ilgisini çeken bu teknolojinin son zamanlarda yer çekimine maruz kalmış yüzü yukarı doğru kaldırma konusundaki ameliyatsız en etkili yöntemlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Öncelikle bağ dokusu gevşek, biyolojik yaşlanmanın etkisiyle sarkmaların başladığı,cilt dokusu ve cilt yağ dokusu kalın kişiler çok idealdir. Ayrıca yaşı genç olmasına rağmen genetik olarak göz kapağı erkenden düşmüş, uyku pozisyonuna  bağlı  olarak yüzde asimetrisi olan kişilerde de uygulanabilir. Yaştan çok kişinin klinik olarak seçimi önemlidir. Yüz ovalinin şekillendirilmesinde, çene kontürünün belirginleştirilmesinde, gıdı bölgesinin toplanmasında, kaş kaldırmak amacı ile göz çevresi kırışıklık ve göz altı torbalanmasını azaltmak, boyun ve dekolte kırışıklığı gevşekliği giderilmesinde ultrason ile iyi sonuçlar elde edilmektedir.

KALICILIĞI NE KADAR  SÜRÜYOR?

Ultrason dalgaları ile gençleşmeye  yardımcı yöntem, diğer teknolojilere göre daha uzun süreli bir etkiye  sahip. Ultrason ile elde edilen sonuçlar yaklaşık   1 / 1.5  yıl sürer.

''HAFTAYA FRAKSİYONEL RADYOFREKANS İLE CİLT GENÇLEŞTİRME''