SONUÇ: "Allerjisi olan çocuğun anne-babasından dilekleri “Beni herşeyden çok seven biricik anne ve babacığım, allerjik bir çocuk olarak dünyaya gelmişim. Her çocuğun bir sağlık sorunu vardır. Allerjik problemler gittikçe artış eğiliminde ve en önemli sağlık sorunlarından biri.

Benim için herþşeyi elinizden geldiğince yaptığınıza bundan sonra da yapacağınıza inandığım için doktorumun isteklerini başlıklar halinde yazacağım.Eğer bu önerilere uyarsanız benim allerjik sorunlarım önemli ölçüde azalacak. Bu da hem beni hem de sizi mutlu edecektir."

1- Yattım odada gereksiz, özellikle de allerji yapan şeyleri koymayın. Eski kitaplar, tüylü ve peluş oyuncaklar, yünlü giysiler, yünlü halı, bitki ve çiçekler, hayvan postlar, duvardan duvara hal, eski toz tutan oyuncaklar allerjik durumunu daha da arttırır.

2- Yatağım yünlü olmasın. Yün veya kuş tüyü yastıklar sıkıntılarımýarttırır. Sentetik ve pamuk yatak ve yastıklarda daha rahat ederim.

3- Yatağımın etrafındaki tozlar, nemli bir bezle hergün silerseniz tozlara ait allerjik problemleri ortadan kalkar.

4- Akşam yatarken veya geceleri uykudan uyandırıp süt veya ballı süt gibi şeyleri içirmeyin. Gece sütü allerjik problemleri daha da arttırır. 

5- Odamı çok sıcak, çok soğuk veya rutubetli yapmayın. Benim için ideal ısı 22C civarıdır. Çok sıcak ortamda allerji yapan tozlar yukarıya doğru çıkıp havada asılı kalarak daha çok öksürmeme sebep olur. Duvarlardaki rutubet ve küf allerjimi arttırır.

6- Beni çok sarıp sarmalamayın.Çok sarılınca çok terlerim .Bu da sıkıntılarımı arttırır. Siz sıcak bir ortamda nasıl az giyinmek istiyorsanız beni de çok giydirmeyin.

7- Yünlü giysiler, tüylü başlıklar, içi boyalı tüylü ceket, palto oyuncak gibi şeyler allerjimi daha da arttırır. Soğuk havalarda bile pamuklu giysiler giydirin.

8- Yanımda sigara içmeyin. Sigara dumaný benim sıkıntılarımı daha da arttırır.

9- Odamı sık sık havalandırın, nemli bezlerle tozları alıp, elektrik süpürgesi ile temizlerseniz geceleri daha rahat uyurum.

10- Allerji yapacak gıdalar, çok sevsem bile, vermemeye çalışın, fazla miktarda çikolata, kola, boya şekerler, sakız allerjilerimi arttırabilir. Bu nedenle çok istesem bile kibar bir şekilde vermemeye çalışın.

11- Çocuk olduğum için çok hareketliyimdir. Koşup zıplamama bağlı olarak allerji yapan tozlar, akara böcek artıklarýsolunum sistemime girip allerji yapabilirler. Oyuncaklarım tahta ve plastik olsun.

12- Hayvanlarý çok severim. Eğer kedi, köpek, kuş tüylerine karþallerjim varsa bunlardan uzak tutmaya çalışın.

13- İlaçlarımýsaatinde verebilirseniz daha çabuk iyileşirim. Doktorumun önerileri dahilinde ilaçlarımý eksiksiz ve saatinde verirseniz daha rahat ederim.Ýİlaçlara karþallerji olabileceğimden rastgele ilaç vermeyin.

14-Yemek pişirirken mutfağa (yemek buharına) girmemek benim için daha faydalı olur. Yemek buharının kokusu beni rahatsız eder.

15- Sizden çok þey istediðimin farkındayım. Bu isteklerimin bir kısmı bile yerine gelse yakınmalarım o ölçüde azalır.

16- Büyüdükçe allerjik sorunlarım azalacaktır. Belki bir beya birkaç yıl içinde hiçbir allerjik sorunum kalmayacak. O durumda en mutlu sizlerin  olacağını biliyorum.

Sizleri çok seviyorum. 

ALLERJİK SORUNLAR

1.ÜRTİKER (KURDEŞEN):Ciltte,deriden kabarık, kaşıntılı, düzensiz kenarlı,ödemli lezyonlardır. Azlıp çoğalmalar gösterek 7 gün kadar sürebilir. Pek çok sebep (ilaç, gıda, soğuk, güneş, stres, mikrobik ajanlar, toksik ve kimyasal maddeler gibi) Etkeni ortedan kaldırmak en önemli koruma ve tedavidir.

2.ANGİO ÖDEM: Derinin daha altına yayılan,göz etrafın ve ses tellerini şişirp ödeme sebep olarak solunum sıkıntısı ortaya çıkarabilen daha ağır bir allerjik sorundur. Acil tedavi gerektirir

3. KRONİK ÜRTİKER:NADİR GÖRÜLÜR. Altı haftadan fazla süren ürtikerlerdir. Neden bulmak zordur.

TANI KOYMA: Hastaları dikkatli ve iyi bir şekilde dinlemek, allerji etkenlerini sorgulama, GEREKİRSE ALLERJİ TESTLERİNİ KOYMAK, KAN İCELEMESİ YAPMAK(IgE düzeyi, kan sayımı, troid ve karaciğer testleri gibi) ve ayrıntılı muayene yapmak çok önemlidir.

TEDAVİ: ALLERJİ YAPAN ETKENİ ORTADAN KALDIRMAK ÖNEMLİDİR. Anti allerjk ilaçlar çocuğun yaşına ve kilosuna göre ayarlanır.

ANAFLAKTİK ŞOK: Allerji yapan etken (ilaç, arı ve diğer böcek ısırmaları, yumurta, fıstık, kabuklu deniz ürünleri gibi) hayatı tehdit eden allerjik reaksiyonlara (nefes darlığı, şok, ölüm korkusu, kusma gibi) sebep olabilir. Çok acil bie şekilde tedavi gerekir.

İLAÇ REAKSİYONLARI: Bazan antibiyotikler, ateş düşürücüler,nezle ve grip ilaçları deri döküntüler, deride kabarıklıklar, ateş, bulantı, kusma, baş, eklem, karın ağrıları ortaya çıkarabilirler. Bu duruma ilaç reaksiyonu denir. Tedavide reaksiyon yapan ilaç kaldırılır. Ortalama 7 gün anti allerjik ilaç verilir.

GIDA ALLERJİLERİ: Yumurta, süt, et, fıstık, deniz ürünleri, soya da ürtiker, öksürük, bulantı, kusma, ishal ve egzemaya sebep olabilir. Özellikle inek sütü protein allerjisi bebeklkte başlayıp uzun sürebilir. Böyle durumlarda bebeklikten itibaren inek sütü ve ürünlerini kesmek gerekir. Özel besinleri vermek gerekir. Süt veren annelere de özel diet vermek gerekebilir.