Geçen gece canım bir sıkılıyor sormayın. Öyle kolay kolay da sıkılmaz hani, günlük yazacağım yazılarımla oyalarım kendimi. Ama bu sefer durum vahim. Gençlerin, ne baktın oğlum, sen ne baktın kavgasından sonra bir birlerine pata küte dalmaları gibi birilerine önce çatmak sonrasında Allah ne verdiyse artık tarzında bir yöntemle deşarj olmak istiyorum.
Neyse ki, iç sesim verdiği komutlarla erken müdahale etti de, birileri şerrimden kurtuldu!
Seversin sen kızım, insanları uzaktan izlemeyi, dedim kendi kendime. Aç Fecebook sayfanı bak bakalım arkadaşların son günlerde neler yapmış, neler paylaşmış!
Yalnız var ya, batmış bir iş yerinden çıkmış da, yarına dair hiç bir umudu kalmamış gibi ortalarda dolanan işçilerden farksız öyle çok arkadaşım var ki, Fecebook sayfamda. Ben dahil!
Mutlu olanları da var tabii. Ya da öyle görünmeye çalışarak dertlerini gizlemeye çalışıyorlar. Kim bilir!
Sayfayı karış-karış gezmeye devam ediyorum.
Arkadaş bir kahve resmi eklemiş fincanda. Türk kahvesi, yanında da lokum. Hemen altında bir yorum. Canım çok iyi geldi. Ellerine sağlık İçti ya, rahatladı! Bedava, anında pişen ve içilen kahve.
Öteki kebap paylaşmış. Adana, beyti vs. Yanında şalgam, ayran, salatası. Oradan da bir yorum. AFİYET OLSUN. Paylaşımı ekleyen de anında cevap yazıyor. GEL CANIM BERABER OLSUN… Nerede? Düşler sokağındaki kebapçıda mı?
Sırf bu paylaşımlar yüzünden gecenin üçünde çiğ köfte, sabahın altısında poğaça aldırmış biri olarak bu tür paylaşımları şiddetle kınıyorum. Hadi beni es geçin. Peki ya bebek bekleyen Anne adaylarının göz hakkı ne olacak? İnce düşünmek gerek bazen. Sanal dahi olsa. Ben den söylemesi. Neysee! 
Çocuğunun her anını resimleyip, amcaları, teyzeleri bakın oğluşuma diyen Anneler grubuna hiç girmeyeceğim. Çünkü bunları düşününce bile Anne olma isteğim bir anda buhar olup uçuyor. Hatta, bazen o çocukları bir köşeye sıkıştırıp ağlatana kadar çimdiklemek için yanıp tutuşuyorum.
Fecebook sayfamdaki gariplikler bunlarla sınırlı değil tabii! 
Bir de şöyle terlik fırlatsam da isabet etse yeridir. Dediğim türden bir erkek grubu var ki. Düşman başına.. Nasıl bir erkek öz güvenidir arkadaş anlamak mümkün değil. Erkek egemen toplumda, yaşadığımızdan olsa gerek erkekler kendilerini daha üstün hissediyorlar. Kadınlar, kızlar istemem derler ama isterler düşüncesi pek yaygın! O nedenle hiç bir erkek reddedildiğine inanmıyor! Naz yaptığını düşünür.
Bu Erkek Milletinin özgüveni beni deli ediyor!
Havuz kenarında yarı çıplak bir halde, kim kimin baklavasını döver modunda çekilmiş fotoğraflarıyla gerine- gerine her önüne gelen kadına asılan gençler. Baklava yarıştıracak yaşı geçmiş ama erkeklik hormonlarının hali hazırda var olduğunu kanıtlamak istercesine tombul bir gövdeye geçirdiği beyaz atletiyle ahan da hanımlar bakın ben burdayım tarzında poz veren yurdum erkeği mi dersiniz. Saymakla bitmez bunlar. 
Neredeyse 70 yaşında ki adam 50 yaşındayım demiş. Yerseniz! Amcam be kimi kandırıyorsun. Kendini mi beni mi? Doğruyu söylesen, birikimlerinden bahsetsen. Belki bende bundan faydalanırım. Ama yok senin niyetin belli. Es kaza evet dersem adam heyecandan ölecek. Hayır dersem kahrından. Yahu bu adam her halikarda ölecek. Ölmesi neyse de, benim tek derdim bir ömür vicdan yapmak zorunda kalacak oluşum.
Ne diyeyim Allah bizim müstehakkımızı versin!
Neyse Unutmayalım! 
Fecebook hem iyi hem de kötü. Kullanmanıza bağlı. Güzellikleri paylaşma, eski dostları görme. Paylaşım gruplarını iyi oluşturursanız, arkadaşlarınızı iyi seçerseniz olumlu yönleri fazla olacağı tartışılmaz.