Gün geçmiyorki hergün bir olay hırsızlık adlanma, aptallık
Bizim insanlarımızdaki bu kadar saflık nedir inanın anlamıyorum. Neden ileri geliyor. Yaşanılan olaylardan hiç mi ders almıyorlar..Abdallık derecesine kadar insanlar, saflıkla yaşıyorlar.
Çocuklarımızı yetiştirken eğriyi, doğruyu yeterince anlatmıyoruz galiba..ilerde karşlaşacakları olaydan sağlam bir şekilde çıkamıyorlar.. Dualarımız da bile, “Allahım kötü insanlarla karşlaştrma “diyoruz. Ama karşlaşınca nasıl baş edeceklerini anlatmıyoruz ..
Geçende bir çocuğa soryorum 
“sana bir kimse çıkolata gofret,kraker verse ne yaparsın?” diyorum” çocuk düşüne düşüne tarrihleri geçmişmidir , ona bakarım diyor...İçinde hiç bir kötülük yok ki. iç anlatmamışız çocuklarımıza, tanmadığmız kimseden hiç bir şey almıyacağmızı.. yolculuklarda bile yanındaki yolcu bisküvi veripte uyutarak kaç defa soydular. bunları biz biliyoruz amaçocuklarmıza anlıyacağı bir lisanla anlatmıyoruz. Neden? Çünkü onlar duyarsa korkar. Çok yanlış bir tutum içindeyiz. Her insan anne baba değil ki iyi niyetli olsunlar. İçlerinde Yaşadığmız bu ortamada içlerinde İyilerin olduğu kadar, kötü niyetli insanların da yaşadığnı açık dille anlatmamız gerekir. Bakın, “Çiftlik Bank “Buraya para yatran insanlar yarı yaşındaki çocuğun sözlerine kanıp iyi niyetlerini kötüye kullandırdılar. koskoca adam oldukları halde aldatıldılar. Ellerindeki, o kadar birikmiş paralarını yarı yaşındaki insana, kaptırdılar. Bu kötü niyetli kişi topladığı paraları aldı yurt dışına kaçtı. Tarihimiz bunun gibi olaylarla dolu. ”Banker Kastelli”, Hayat ağacı “buna benzer çok hırsızlık olayları var geçmişinde sağlam bir şekilde ders çıkarmayan bir kişi asla ilerleyemez.. Bu da İnsanların , saflığı ,cahil ve bilgsizliğindenkaynaklanıyor olabilir.