Meral Akşener, tecrübesi olmadığı bir dönemde, hem de Türkiye’nin en kritik sürecinde İçişleri Bakanlığına oturdu. O dönemde Doğru Yol Partisi Milletvekili idi.
Daha sonra “yuvam” dediği MHP’ye döndü, önemli görevler aldı. An geldi, Genel Başkan devlet Bahçeli’ye karşı bayrak açtı. Partiden ihraç edildi.
En çok 15 Temmuz işgal girişiminden önce her programında söylediği “15 Temmuz’dan sonra ben Başbakan olacağım” sözüyle dikkat çekti.
Referandum sürecinin et aktif muhaliflerinden oldu. Parti Lideri olmamasına rağmen il il dolaşıp “Hayır toplantıları” yaptı.
MHP’de kendisine bütün yolların kapandığı süreçte bile ısrarla partide kalmaya çalıştı. İhraç kararı kesinleştikten sonra parti kuracağını söyledi ama bunu da zamana yaydı.

Akşener’in seçmen çevresinde ne denli bir etki oluşturduğunun henüz bir göstergesi yok. Ancak parti kurmadan önce, MHP’den alabileceği bütün çevreleri bünyesinde toplamaya çalıştığı ifade ediliyor.
Elbette ülkücü hareketin önde gelen simaları bu planın birinci aşamasıydı.  
Sivil toplum kuruluşları da güçlü bir parti oluşturmanın en önemli sac ayağıdır. Akşener’in MHP’yi destekleyen sivil toplum örgütlerini de kuracağı partinin destekçileri arasına dahil etmeye çalıştığı ifade ediliyor.

Bu bilgileri bizimle paylaşan arkadaşımız, örnek olarak Türk Sağlık Sen’i gösterdi.
Arkadaşımız, MHP tandanslı olan Türk Sağlık Sen’in  Akşener’in birinci hedefi olduğunu iddia ederken Konya Şubesi’nin delege seçimi öncesinde yaşananları anlattı. Buyurun;
-Sağlık Camiası büyük bir ailedir, her ilde, ilçede temsilcileri bulunur. Bu yüzden partiler için önemlidir. Türk Sağlık Sen MHP destekli bir sendikadır. Şu sıralarda Akşener sendika üzerinde etki kurmaya çalışıyor.
Delege seçimleri öncesinde Konya İl Sağlık Müdürlüğünde bulunan sendika üyeleri, 112 grubuna dahil edildi. 
İlçe Sağlık Müdürlüklerinde bulunan üyeler de Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birleştirildi. 
Halk Sağlığı Laboratuvarı üyeleri başka gruba dahil edildi. Mesela Sarayönü üyeleri Halk Sağlığına alındı.
Mevcut yönetime karşı blok oluşturabilecek gruplar diğer gruplara katılarak eritiliyor.
-Peki mevcut yönetim Meral Akşener’in siyasi hareketini mi destekliyor?
-Akşener’in Konya programına yönetimden bazı isimler de destek verdi. Mevcut yönetimde bir isim var, görevlendirildiği hastanede alanıyla ilgili ünite yok. Yani eli sürekli boş, sırf bu işlerle uğraşıyor. 
-MHP Genel Merkezi sivil toplum kuruluşlarının desteğini kaybetmeye seyirci kalır mı?
-Bunun cevabı, MHP Yönetiminin müdahaleleri olacaktır.
Bunlar bize yansıyan kulis bilgileriydi. Aksi açıklamalar olursa elbette onları da okurlarımızla paylaşırız.