Akne ya da daha yaygın bilinen ismiyle sivilce; yağ bezlerinin deriye açıldığı, aynı zamanda kılların da yüzeye çıktığı kanalların kronik iltihabi bir hastalığı olup, her iki cinste ve tüm ırklarda eşit oranda görülür.   Zamanında iyi ve etkin  tedavi edilmeyen akneler maalesef kalıcı izlere de neden olabilir ve bu durum aknenin  kat kat üzerinde önem taşır ve kesinlikle tedavi edilmesi gerekir.


Akne
genellikle ergenlik döneminde başlar. Fakat bitiş zamanı değişkendir.  18-20 yaş olabileceği gibi 25-30 yaşlara kadar da uzayabilir veya bazen daha geç yaşlarda başlaması da söz konusu olabilir.  Genel sağlığı etkilemeyen, yaşamsal tehlikesi olmayan, basit bir hastalık gibi görünen “Akne vulgaris” insan iletişiminin üst düzeye ulaştığı günümüz toplumsal yaşamında yalnızca görüntüsü nedeniyle dahi çok büyük ve önemli bir sorun oluşturabilmektedir. Çünkü derimiz ve özellikle de yüzümüz, bu iletişimin bir numaralı görünen organıdır ve beden algılamasında en önemli yeri tutar. Ayrıca aknenin en çok görüldüğü yaşlar olan ergenlik çağı, beden algılamasının en yüksek olduğu, görüntünün bazı zamanlarda her şey olabildiği bir yaş dönemidir. Bu yaşlarda var olan belirtilerin şiddeti on kat, yüz kat veya daha fazla olarak algılanır ve gençlerde başta depresyon olmak üzere çok ciddi psikolojik sorunlara neden olabilir. Akne”,  kesinlikle bir dermatolog elinde, iyi bir yaklaşım, titiz ve sabırlı bir tedaviyle, hastayla iyi bir işbirliği yapılarak tedavi edilebilen önemli bir hastalıktır. Uzun süreli takip gerektirebilir. Her türlü tedavide iyileşme süresini 6 ay olarak belirlemek gerekir. Zamanında iyi ve etkin  tedavi edilmeyen akneler maalesef kalıcı izlere de neden olabilir ve bu durum aknenin  kat kat üzerinde önem taşır ve kesinlikle tedavi edilmesi gerekir.

 

Sivilce izlerinde tedavi, izin tipi ve derinliğine göre düzenlenir. Tek bir yöntem yerine, izin yapısına uygun birkaç yöntem bir arada kullanılması sonuçların daha iyi olmasını sağlar.

 

Tedaviniz dermatoloğunuz tarafından yapılmalıdır. Günlük yaşamınızda yüzünüzün güzelliğini gölgeleyen ve uzun vadede kalıcı iz bırakma riski olan sivilceyi, sabırla ve cilt hekiminizle çözmek günümüzde daha kolay.

Sivilce sonrası kalan izler Üç tiptedir:

•Yüzeyel izler (leke-hafifçöküklük)

•Derin izler (çukurlar)

•Keloid (kabarık deri)

Son yıllarda oldukça etkili, ağrısız, yan etkisiz, sosyal hayattan uzak kalmadan sivilce izlerinden kurtulmamıza yardımcı olan bir teknoloji ''Fraksiyonel Radyofrekans'' ya da diğer adıyla ''Altın İğne'' ile tek başına ya da diğer yöntemlerle kombine edilerek sivilce izlerinden kurtulabilirsiniz.

 

Fraksiyonel Mikroiğneli Radyofrekans Tenolojisi

 

Cilt gençleştirme, cilt yenileme, ciltteki elastikiyet kaybını giderme, boyun toparlama, ince kırışıklıkları giderme, akne tedavisi,  yara izi iyileştirme ve daha aklınıza gelebilecek pek çok cilt sorununu gidermede sadece yarım saatte etkili sonuçlar verebilen bir sistemdir. Üstelik işlemden sonra günlük hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz…

Derinin tüm katmanlarına –epidermise ve dermise- altın mikro iğnelerle tek seferde inebilen fraksiyonel radyofrekans teknolojisi ile cildin yaşlanma etkilerini geriye çevirmeye yardımcıdır.

Fraksiyonel Mikroiğneler, cildin altına inerken cilt yüzeyini uyararak doğal iyileşme süreci başlatırlar. Buna bağlı olarak cildin üst tabakasındaki hücre gelişim faktörleri harekete geçerler ve lifting, ciltteki ton farklılıkları, lekeler ve ince kırışıklıkların tedavisini mümkün kılarlar.

3,5 mm’ye kadar cilt derinliğine inebilen ve geçtiği bölgenin tamamında aynı termal etkiyi yaratan Fraksiyonel Mikroiğneler ise bu bölgede kontrollü hasar oluşturarak kolajen liflerini uyarırlar. Yaklaşık ayda bir uygulanan seanslarla bir kaç seansta başarıya ulaşmak mümkün.

 
HAFTAYA  "Tripolar Radyofrekans Teknolojisi ile Sıkı ve Gergin Kalçalar Hayal Değil"