Nişantaşı’nın tanınan sanat galerisi Galeri Bohem 13 Ekim 2017 tarihinde ressam Ahmet Özel’in “AN’LAR” “MOMENTS” adlı solo sergisine ev sahipliği yaptı...

Serginin açılış kokteyli çok sayıda davetli sanatçı ve sanatseveri bir araya getirdi. Yurtiçi ve Yurtdışında birçok sergi ve etkinlik gerçekleştiren sanatçının, son dönem ağırlıkla ele aldığı, Kutsal Atmosfer, Şaman, Şifa, Cennet, Melek, Khairos, Tohumlar, gibi temalarını ‘AN’LAR/ MOMENTS’ Konseptiyle birleştirerek son dönem çalışmalarında bir seçki hazırlaması dikkat çekti…
Seriye katılan sanatseverlerin Ahmet Özel’le çok miktarda anı fotoğrafı çektirirken, Galeri sahibi Burcu Erkal Salman ve sanatçı Ahmet Özel’in misafirlere konukseverlik gösterdikleri gözlendi.
Sergide, büyük boyutlu tuval üzerine yağlı boya çalışmaları ile birlikte söz konusu konsepte gönderme yapan, küçük boyutlu kağıt üzeri kolaj, yağlıboya ve mürekkep ile oluşturduğu çalışmaları yer alıyor.
Sanat, basın  ve bir çok alandan sanatseverlerin kalabalık katılımı ile gerçekleşen serginin eserleri gezilmeye değer. 
Sanatçının eserleri Galeri Bohem’de Valikonağı Caddesi Polat Apt. No:99 Kat: 2 Daire: 3 Nişantaşı / İstanbul adresinde 31 Ekim 2017 tarihine kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecektir.


SANATÇI AHMET ÖZEL HAKKINDA...

1960 Biga, Çanakkale doğumlu. 
1976 Kabataş Erkek Lisesi’ni bitirdi. 
Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü’ne girdi. 
1982 İDGSA Yüksek Resim Bölümü’nden mezun oldu.
1987-88 İtalyan Sanat Bursu ile bir yıl süre ile Roma ve Floransa’da sanat araştırmaları yaptı, resim resterasyonu ve ekspertiz konusunda eğitim gördü.
1985-1997 MSÜ Resim Heykel Müzesi’nde görev yaptı. 
1995 MÜ Güzel Sanatsal Fakültesi’nde sanatta yeterlilik 7 doktora çalışmasını tamamladı. Ulusal ve uluslararası 24 kişisel sergi açtı ve çok sayıda karma sergilere katıldı. Gelişim Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan sanatçı, resim çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir.
Sanat eleştirmeni Ruşen Eşref Yılmaz, hazırlanan tanıtım broşüründe, sanatçının sanata yaklaşımı ve son dönem çalışmalarını özetle şu cümlelerle ifade etti:
“Özel’in resimleri, kendisinin nedeni, derin bildirişimleri olan iç seslerdir. Kendisine ait olan varlık kipinde; düşlem ve arzusunun anlamsal zorunluluğu olarak açığa çıkar. Mitleriyle, ritüelleriyle dışsallaşan “şeyler”, evrensel akışta erişilebilir değildir. Özgürlük içinde kendi başına varolmuş, kendi başına tasarlanmış derinlere gizlenmiş doğası, temel tözü olan “ben” sonsuz bir özü ifade eden tözdür. Kendi içinde salt özdeşlik kuran sezgidir. Tinin ve imge gücünün sıçrayışlarıyla, bağlı olduğu dünyanın bir parçası olarak duyusal, tarihsel, fiziksel bir “anlamlar evreni” oluşturan sanatçının bir saklanma yeri ya da sığınma evidir, özyaşamsal pasajlar içeren…
Diyalektik ilişki içinde kendini doğuran uzamda ütopyalar hiçlikten varlığa gelerek başka başka varoluş kiplerinde konumlanırlar. Hem kendisi, hem de başkası için süre giden belirlenişte; kendinden açığa çıkan insan gerçekliği, sanatçının bir deneyimi ve nesnel zamandan ayrılmış arzularının bileşkesinde varlığının özdeşidir…
Bir gezginin, tarih konmamış serüven dolu notlamalarıdır Ahmet Özel’in resimleri. Kendini zamansal akışta doğrulayan, duygunun ve usun uyumu içinde estetik ve törel duyarlığı “an”da oluşturan, yeryüzüselleştirdiği evrensel boşlukta insanı odağa alan, sevinç yaratan, yaşamı sorgulayan, aydınlık bir tinin bitimsiz felsefesidir…”