Bu devirde yaşamanın maddi manevi zorlukları daha çok sınıyor bizleri. Herşeye rağmen güçlü ve iyi kalmak sınavı daha da güçleşiyor. Pozitif enerjiniz kendinden beslenmek durumunda kalıyor zira şarj noktaları aldığımız haberlerle, karşılaştığımız durumlarla tıkanıyor maalesef, darbe üstüne darbe alıyor.
İnsanlık, insan olma sınavı her devirden daha da çetin. Çünkü insanlar vitrine, dış görüntüye iç güzelliğinden daha çok önem verir, onun peşinden daha çok gider oldular. Sol taraflarındaki mızraklı kızıl meleğe daha çok itibar eder, onu pohpohlayan yaşam tarzına daha çok kredi verir hale geldiler. Egolar tavan yaptı! Ben bunlara “Botokslu Egolar” diyorum.  Herşeyi ben bilirim diyen, her fırsatta ahkam kesen, ama söyledikleriyle davranışları birbirini tutmayan, dengesiz insanlar kitlesi aldı başını gidiyor son hızla… Vefa yerini nankörlüğe, gelip geçici menfaat-çıkar ilişkisine bırakmış. Nerde köklü dostluklar var, nerde güzel, pozitif düşünceler var, insanlar bunlara bile tahammül edemez olmuş. İçlerindeki şeytan veriyor odunu, veriyor odunu, bu ateşle yanıyor, kavruluyor ama müptelaca da bu yangından besleniyorlar. Kendilerini de, etraflarındakileri de yıkıp geçiyorlar.
Peki değer mi? Her imkan, teknoloji elimizin altındayken, insanlığa faydalı bilgilere erişip çok farklı manevi boyutta güzellikler gerçekleştirebilecekken, bu açgözlülük, bu bencillik, bu doyumsuzluk, bu şeytanın avukatlığı da ne oluyor? Herkes anne karnındaki sürecini tamamladıktan sonra dünyaya geliyor ama hiç kimse ne geldiği yeri ne de mütevaziliği umursamıyor, bu dünyadan hiç göçmeyecekmiş gibi davranıyor ama yarın yok olup gidecekmiş gibi hızla tüketiyor. Vicdanını, ruhunu dondurmuş insanlar, beyinlerini kilitlemiş, menfaati olan güçlerin maşası olmuş.
Masumiyet, vicdan, insanlık gibi değerler can çekişiyor. Bu bir insaniyet namına kendinize gelin çağrısı! Botokslu egolar! İnsanlık namına bir kendinize gelin, o şişkin, botokslu egolarınızı bir patlatın, söndürün. Özünüzü arayın, özünüze geri dönün! Çok geç olmadan…  Barış dolu bir dünyanın kucağına çocuklarımızı emanet edebilme temennilerimle… Barış ve huzurun hakim olduğu, aile sıcaklığıyla sarmalanmış, sağlıklı, afiyetli bayramlar diliyorum…