İnsanlık ölüyor mu? Millet gittikçe tembelleşti, egoları büyüdü. Hepsi mal, para, hırs peşindeler. Eskisi gibi insanlar artık Kitap’ta okumuyor.  Sadece Laf ebeliği yapıyor.. Okumadığı kitabın baş rolünü oynamak istiyor.   
Benim okuduğum bir kitabım var. “ADIM İNSAN”. Eğer okumakta zorlanıyorsan, istersen son sayfasına bir bak. O zaman beni anlamanız, için size iyi bir fırsattır. “Ne? Neden? Niçin? “Bu soruları kendi kendine sorgulayabiliyor san bu insanlık adına yeter. 
Aslında, her insan düşünebildiği ölçüde bir kitaptır. Bu kitapta, insan önce kendini sorgulayabilir. Sonra da başka kitapları keşfetmeyi öğrenir. Belki bu kitaplar sana dost olacak, belki de zaman kaybına uğramadan o kitaptan vaz geçecek düşüncelere sahip olabilirsin.. İşte insanlarda böyle  “Ama ben keşfedilmek istemiyorum, ben yaşamak istiyorum. Olabildiğince, dalgalı ve siyah beyaz “diyorsan eğer, sen Kitap yazmayacak kadar muzip. Ama okununca anlaşılmayacak kadar da, farklısın. O zaman bana  “Kitap okudun mu” diye sorma. Ben kitap değil insan okudum. İnsanların sınırsız düşüncelerini okudum.
Bu okuduklarım içinde; Tecavüzcüler, ahlaksızlar, hırsızlar, düzenbazlar, hainler, işgalciler, emek düşmanları, darbeciler. Vicdansızlar, Hepsi var.  Biz bazı şeyleri istesek de yazıyla anlamayız. Bize ait düşünceleri anlamak daha büyük bilgelik ister. Sen sadece istediğini duymak ve anlamak istiyorsan, yapacak bir şey yok. Biz burada ancak mesaj olarak karşı tarafın benliğinin uyanışını sağlarız. Ben sadece burada yazıyorum. Anlamak ise, size ait.