ADALET YÜRÜYÜŞÜ

Sevgili okurlarım merhaba, politikaya dokunmak istemiyorum, ama “Özgürlük Yürüyüşü” adı altında CHP’nin Ankara’dan İstanbul’a kadar yürüme kararına kayıtsız kalamadım. Eğer ki, bu yürüyüşün asıl amacı ülkede adalet aramaksa adaletli politika yapma yerinin TBMM olduğunu düşünüyorum. Millete sporu alıştırmaksa hafta sonu stres atmak için yürüyüş alanları bisiklet yolları şehir içi yeşil alanlar çocukların oynayacağı oyun parkları her tür spor dalında tesisleri yapılmalı. Adalet adaletlice ilkokullardan başlayarak ortaokullarda liselerde üniversitelerde yürüyerek değil konuşarak anlatılmalı öğretilmeli!.. 

Bu yürüyüşe iştirak ederek TV ekranlarında lügat atan HDP eğer ki, gerçekten adalet istiyorsa ölüm makinesi yapılan masum çocukları dağlardan indirmeli. “Analarımız ağlamasın” diye Ajitasyon yapmak yerine elinde öğretmen asker polis politikacı sivil vatandaş kanı taşıyan talancı canavarları temizlemeli. İçeride ve dışarıda bu canavarların destekçilerinin maşası olarak milletin meclisinde milletin vergisiyle maaş alıp adalet yürüyüşüyle adalet arayanlar acaba ne kadar adiller ne kadar adaletliler? 

Bu ülkede yanlış varsa hepimizin yanlışı doğru varsa hepimizin doğrusu suçlu aramak yerine doğrulup kendinize gelin. Eylemlerinizi vicdanlarınızı gözden geçirin. Aradığınız tüm adaleti adaletsizliği vicdanınızda bulacaksınız. Adalet aradığınız ülkede vatanı bayrağı devleti milleti ve adaleti çiğneyecek evlatlar yetiştirip yıllar sonra kendinize suçlu aramayın… 

Hani: “Suç kürk olmuşta kimse sırtına giymemiş.” Diyorlar ya… 

Ülkede kan dondurucu eylem yapanları yaptıranları sırtınıza sırtlanıyorsunuz, ama sırtımızdan vuracaklar haberiniz yok. Aynı gemi içerisinde yolculuk yapıyoruz. Bu gemi batarsa sizi es geçmeyecek birlikte boğulacağız. Boğazın azgın sularında Anadolunun engin ovasında ve eşsiz dağlarında bizleri kurtaracak yiğit bırakmıyorsunuz, ana kuzusu yiğitleri talancı ülkelere peşkeş çekiyorsunuz bu durumun farkında mısınız? 

Avrupa’yı Asya’ya bağlayan köprüyü yıkmaya kalkanların maşaları mantıklı olun o yiğitler yok olunca bizi mantar gibi ezecekler ezik bir milletin geçmişi geleceğini etkiler. Onur duyulacak geçmişi olan ecdadın atanın çocukları ve torunlarıyız. Tortulaşmış zihniyetinizi gözden geçirin dostunuzu düşmanınızı iyi seçin Türkiye Cumhuriyeti dışında başka bir ülkemiz yok. Orta Doğu kanlı savaşla karşı karşıya Afrika açlıktan susuzluktan ölüyor. Biz neyin peşindeyiz biz kimlerin maşalığını yapıyoruz farkında mıyız? 

Hani: “Son pişmanlık fayda etmez.” Diyorlar ya…

Yaptıklarımızın hesabını kendimiz vereceğiz pişman olmak için daha ne kadar bekleyeceğiz daha ne kadar bekleteceğiz?

Hani: “Korkak bakar kahraman yapar.” Diyorlar ya… 

Asırlar boyu yılların emeğini ellere yedirmemek için ne zaman birlik olacağız? Birliğimizi dirliğimizi korumak için ülkenin her alanında ne zaman birbirimizi samimice kucaklayacağız?

Din dil ırk renk mezhep ayrımı gayrımı yapmadan ne zaman kucaklaşacağız?

Avrupalıların yaşamına öteden beri hep gıptayla bakıyoruz. Çocukluğumdan itibaren Hollanda’da yaşamış vatandaşınız olarak onlara gıptayla bakmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum. Ana-vatanımda adalet arıyorsak önce her fert evinden ailesinden ve çevresinde başlamalı. Batı Doğu Güney Kuzey ayırmadan kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimizi tekrar birlikte kazanmalı. Ülkemdeki dört büyük parti kendi aralarında her ne kadar görüş ayrılığı yaşasalar da ortak değerlerimizde buluşup millete kılavuz, öz değerlerimizle örnek olmalı adaleti adaletle yaşamalı yaşatmalı!.. 

Sevgi ve saygılarımla