MALZEMELER:

250 gr orta yağlı dana döş kıyma

2 adet kuru soğan

2,5 kahve fincanı pilavlık bulgur

2 yemek kaşığı acı biber salçası

2 tatlı kaşığı sumak + 2 tatlı kaşığı

3 yemek kaşığı zeytinyağ + 2 yemek kaşığı

1 çay kaşığı kuru nane + kırmızı biber

7-8 dal dereotu + maydanoz

4 adet büyük boy kabak

YAPILIŞI:

Kuru soğanın 1 adetini küçük doğrayın ve bir kaseye alın.Kıymayı,yıkanmış bulguru,salçayı,2 tatlı kaşığı sumağı,nane,kırmızı biber ,tuz ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyerek hepsini güzelce karıştırın.Avuç içinizle 2 kez su ekleyerek karışımı biraz gevşetin.

Kabakların üst kısımlarını kazıyın ve 2 parmak eninde kesin,içlerini çay kaşığı iye oyarak çıkarın.Kıyma karışımı ile doldurun.

Dolmayı pişireceğiniz tencerenin altına kalan kuru soğanı ay şeklinde doğrayarak kaplayın.2 yemek kaşığı zeytinyağ gezdirin ve dolmaları üzerine yerleştirin.

2 tatlı kaşığı sumağı 2 su bardağı su ile bir kasede karıştırın.

Dolma tenceresinin kenarından ekleyin.

Bir tabakla dolmaların üzerini kapatın ve tencerenin kapağını da kapatarak kısık ateşe oturtun.30 dakika pişirin.Bulgurlar piştiğinde dolmanız olmuş demektir.

Üzerine yada yanına koyacağınız yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun..