Ülkü Ocakları İstanbul Başkanlığı’nın gelenekselleşen “Türk Dünyası Hizmet Ödülleri” töreninin 4’üncüsü Esenler’de gerçekleştirilen görkemli törenle sahiplerine buldu.  

Esenler’deki Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP İstanbul milletvekili Arzu Erdem, MHP MYK Üyeleri Başbuğ Pınarbaşı, Taner Osmanağaoğlu, Elif Gonca Akdeniz, Erol Gül, Volkan Yılmaz, MHP MDP üyesi Niyazi Paksoy ile Doğu Türkistan Gençlik Derneği, Doğu Türkistan Vakfı, Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu, Kazak Türkleri Eğitim ve Araştırma Derneği, Türkmeneli İnsan Hakları Derneği, Afganistan Türkleri Uluslararası Yardım Derneği gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşunun başkan, üye ve temsilcileri katıldılar..  Yoğun katılımından dolayı çok sayıda davetli töreni ayakta izlediler. 

Bengütürk TV tarafından canlı yayınlanan tören, Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere şehitler için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı’yla başladı.

 AKTUNÇ: “AĞIR BİR SORUMLULUK YÜKLENDİĞİMİZİN FARKINDAYIZ.”

4. Türk Dünyası Hizmet Ödülleri töreninin açılış konuşmasını Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Kazım Erdi Aktunç yaptı. Aktunç ödül törenine katılanlara teşekkür etti ve dörtyüzbin kişinin katıldığı oylama sonucunca ödül alan kişi ve kurumları kutladı. 

Milletimizi, devletimizi, geleneklerimizi, tarihimizi ve kültürümüzü yaşama ve yaşatma gibi ağır bir sorumluluk üstlendiklerinin farkında olduklarını belirten Aktunç, “Sağımıza solumuza bakmayız, iplisini ipsizini tanımayız, yalana riyaya kulak asmayız. Bizler yapılan eziyetlerin, alçakça, şerefsizce tertiplenen saldırıların, atılan iftiraların ve edilen ihanetlerin hesabını sormak için sabırsızlanıyoruz. Herkes bilsin ki, dava arkadaşlarımıza kıyanları, onlara hakaret edenleri, davasını dünyalık ikbal için satanları dünya durdukça unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

OLCAY KILAVUZ:”TÜRK DEVLETİNE VE MİLLETİNE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞMEKTEDİR.” 

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz da, törende yaptığı konuşmada, bir vefa örneği olan böylesine  önemli bir organizasyonu gerçekleştiren İstanbul Ülkü Ocakları’na teşekkür etti ve gelenekselleşen Türk Dünyası Hizmet Ödülleri  organizasyonunun bu derece ilgi görmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. 

Kısa bir süre önce Türkmeneli’ne bir ziyaret gerçekleştirerek oradaki soydaşlarımızla bir araya geldiğini belirten Kılavuz, oradaki izlenimlerini ve yaşanan zorlukları anlatarak şöyle konuştu: "Maalesef benzer sorunlar Türk coğrafyasının hemen hemen her yerinde yaşanmaktadır. Benzer sorun ve sıkıntılar Doğu Türkistan’da, Güney Azerbaycan’da, Kırım’da, Karabağ’da, Kazan’da vardır. O yüzden Türk devletine ve milletine büyük işler düşmektedir. Türk devleti ve Türk milleti olarak güçlü olmak zorundayız. Türk coğrafyasında, Müslüman coğrafyasında her birinin tek bir sözü vardır; tek çaremiz, tek çıkış noktamız Türk milleti ve ülkücülerdir demektedirler. Bu vatanın değerini, bu milletin kıymetini bilelim. Türk milletine daha fazla hizmet edelim, daha çok çalışalım.”

İstanbul’daki ülkücülerin uyanık ve dikkatli olması gerektiğini söyleyen Kılavuz, “Bir takım oyunlara, bir takım planlara karşı çok titiz ve dikkatli olmalıyız. Ben bir ülküdaşımı dünyanın varına yoğuna değişmem. Ben bir ülküdaşım için Allah da, Peygamber de şahittir, canımı da veririm, başımı da veririm. Çünkü ülkü ülkücüye aittir, ülkücüye mahsustur. Ülkücü ülkücünün öz gardaşıdır. Nasıl olur da bir ülkücü ülkücüye kem gözle bakar veyahut fenalık düşünür, kötülük yapar. Bu dünyanın sona ermesi, kıyametin kopması demektir.” 

MEHMETÇİK-KUT’UL AMARE’YE ÖDÜL

Yapılan konuşmalarından ardından Kırım Türklerinin efsanevi lideri Mustafa Cemiloğlu, Irak Türkmen Cephesi lideri Erşat Salihi ve GAMOH lideri Dr. Mahmud Ali Çehreganlı’nın geceye özel gönderdikleri video-mesajları sahne ekranından konuklarla paylaşıldı ve ardından ödül törenine geçildi.

4. Türk Dünyası Hizmet Ödülleri’nde ilk ödülü Yılın Kültür-Sanat Ödülü, Doğu Türkistanlı Uygur Türk’ü olan Fotoğraf Sanatçısı Asiye Karakaş aldı.

Yılın En İyi TV Dizisine TRT1’de yayınlanan Mehmetçik-Kut'ül Amare layık görülürken ödülü, ünlü sinema sanatçısı Serdar Gökhan ve dizinin koordinatörü Bilgehan Özen birlikte aldı.

Osmaniye Belediyesi Yılın Belediyesi seçilirken, ödülü Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara aldı.

Kağıt toplayıcılığından Karma Dövüş Sanatları Dünya Şampiyonluğuna uzanan başarının sahibi, 18 yaşındaki Kadir Dalkıran Yılın Sporcusu seçildi.

YILIN GAZETECİSİ: GÜNGÖR YAVUZASLAN

Türk Dünyası Yılın Gazetecisi Ödülü, Irak ve Suriye’deki çatışma alanlarından aktardığı haber ve görüntülerle gazeteciliğin masa başında değil, alanda, olayların içinde yaşayarak yapıldığı gösteren Güngör Yavuzaslan’a verildi.

Türk Kültürüne Hizmet Ödülü, bu yıl Yakup Can’a verildi.

Türk Dünyası Hizmet Ödülü’ne layık görülen önceki dönem İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ödülünü MHP İstanbul milletvekili Arzu Erdem ve Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Kazım Erdi Aktunç’un elinden aldı.  

DEVLET BAHÇELİ’YE YILIN SİYASETÇİSİ ÖDÜLÜ

Türk Dünyası Yılın Siyasetçisi - Yılın Proje Ödülü kategorilerinde en yüksek oyu alarak bu alanda bir rekor kırıldığı belirtilerek:

“Ortaya koyduğu dâhiyane siyasi hamleleriyle, ‘Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben’ şiarıyla Türk siyasetinin ordinaryüsü, yılın siyasetçisi olan liderimiz Dr. Devlet Bahçeli, Zeytin Dalı harekâtında şehit olan Musa Özalkan’ın vasiyeti yerine getirerek aynı zamanda Yılın Proje Ödülünü fazlasıyla hak etmiştir. Türk Dünyası’na yapmış olduğu üstün hizmetlerden dolayı İstanbul Ülkü Ocakları olarak ‘Onur Ödülü’nü de liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’ye sunmaktan büyük şeref duyuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ödülünü Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, İstanbul Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Kazım Erdi Aktunç’tan teslim aldı.

Aktunç ayrıca MHP İstanbul milletvekili Arzu Erdem’e ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.  

4. TÜRK DÜNYASI HİZMET ÖDÜLLERİ ALAN KİŞİ VE KURUMLAR ŞÖYLE:

Türk Dünyası Yılın Siyasetçisi - Yılın Projesi ve Onur Ödülü: Dr. Devlet BAHÇELİ

Türk Dünyası Yılın En İyi TV Dizisi: Mehmetçik-Kut'ül Amare

Türk Dünyası Yılın Sporcusu: Kadir DALKIRAN

Türk Dünyası Yılın Belediyesi: Osmaniye Belediyesi

Türk Dünyası Yılın Kültür-Sanat Ödülü: Asiye KARAKAŞ

Türk Dünyası Yılın Akademisyeni Ödülü:  Prof. Dr. Selçuk DUMAN

Türk Dünyası Yılın Etkin STK Ödülü: Irak Türkmen Öğrenci ve Gençler Derneği

Türk Dünyası Yılın Yazarı Ödülü: Suat TURGUT

Türk Dünyası Yılın Sanatçısı Ödülü: Aşık SEFAİ

Türk Dünyası Yılın En İyi Sosyal Medya Ödülü: Bozkurt CAPS

Türk Dünyası Yılın Gazetecisi Ödülü: Güngör YAVUZASLAN

Türk Dünyası Hizmet Ödülü: Ahmet Yiğit YILDIRIM

Türk Dünyası Yılın Şarkısı Ödülü: Bizim Ocak’ta-Ahmet ÖNGEL

Türk Dünyası Yılın En İyi Ülkü Ocağı: Beşikdüzü Ülkü Ocakları

Türk Kültürüne Hizmet Ödülü: Yakup CAN

Türk Dünyası Vefa Ödülleri: Deniz GÜZELAY, Halit Gökalp KÜÇÜK, Cihan KANTAR, Kadir ÖZER