Saat 07:06’da Ay boşluğa girecek. Ay Başak burcuna geçene kadar boşlukta ilerleyecek.
Ay boşlukta iken herhangi önemli bir olay başlatmayıp, daha önceden başlatılmış işleri akışına bırakıp, müdahele etmeden takip etmekte fayda olacaktır.
Ay 23 Mayıs 11:52 Başak burcuna geçecek, dolayısı ile bu zaman aralığının farkında olup hareket etmekte fayda var.
Güne başlar başlamaz; saat 00:34 itibari ile kesinleşen Ay Merkür uyumlu açısı altında zekamız keskinleşecek ve zihnimiz hızlı şekilde düşünecek ve öğrendiği kalıcı olacaktır.
Ezberlemekte zorlandığınız bir konuyu bu saatlere bırakabilirsiniz.
Entelektüel alandan besleneceğiniz bir zaman dilimi.
Sabah erken saat 07:05’de Ay’ın Jüpiter ile kavuşum yapması duyguların abartılması ve coşması olarak etki gösterebileceğinden aşırı iyimserlik gözlenebilir.
Tutulamayacak sözler verilebilir.
Yine de geleceğe umut besleyebileceğiniz açıdır.
Bu açı ile felsefe ve ilahi konulardan duygusal beslenme olarak görebileceğimiz saatler olarak ta değerlendirilebilinir.
Felsefi konularda evrende istediğiniz kadar genişleyebileceğiniz bir zaman dilimi, tadını çıkarın ☺)
Öğle saatlerinde saat 13:49 itibari ile kesinleşen Ay Uranüs üçgen açısı ile geçmişe ait ani bilinçaltı aydınlanmaları yaşanabileceğinden bu zaman diliminde bazı konuların ani beklenmedik çözümleri ile de karşılaşabilirsiniz.
Ani hatırlanmalar yaşanabilir.
Ani sezgisel olarak üst oktavdan bilinçaltına sızan bilgileri, aniden bildiğinizi fark eder ve ne zaman öğrendiğinizin farkına varmazsınız.
Günü bu şekilde ilginç diyebileceğimiz enerjiler altında bitiriyoruz.
Ay hala boşlukta olduğundan, eski olayları akışına bırakın. Ertesi öğleden itibaren yeni konulara start verebilirsiniz hayatınızda…
***
Taşlardan İkizler burcunun taşı olan “Obsidyen” ile taşları tanımaya devam ediyoruz.
Obsidyen, diğer adlarıyla obsidiyen ya da volkan camı olarak bilinen doğal yollarla volkanik kökenli yerlerde oluşan bir taştır.Yanar dağ ve benzeri volkanik alanlardan çıkarılır. Ülkemizde ise en çok Hasan Dağı bölgesinde mevcuttur.
Yanar dağ’daki lavın hızla soğuması ve kristalleşmeye yetecek vakit bulamadan donmasıyla meydana gelir.Kristal yapıda olmadığı için kenar bölgeleri çok ince ve keskin olabilir.Bu sebeple eski çağlarda ok ucu olarak kullanılmıştır.Günümüzde ise tıpta kullanılan neşter adlı kesici aletin ucunda kullanılmaktadır.
Obsidyenler özellikle siyah olmakla beraber Yeşil Obsidyen (Nemrut Dağı-Tatvan), Kırmızı Obsidyen (İkizdere-Rize) gibi değişik renklere sahiptir.İkizderede çıkarılan obsidtenlerde altın parçaları,Hasan dağı’ndan çıkarılanlarda ise demir mineraline rastlanmıştır.
Obsidyen taşı vücuttaki elektriği alarak rahatlama sağlar. Çok şifalı bir taştır ve karaciğerin temizlenmesinde faydalıdır. Obsidyen taşı,siyah, kahverengi, yeşil ve parlak dış püskürük olan bir taştır. Camsı bir görünüme sahiptir. Akrep burcunun sembol taşıdır. Obsidyen taşının en çok bilinen rengi üzerinde beyaz lekeler olan kar taneli obsidyendir.Bu taş aynı zamanda saflık taşı olarak da bilinir.
* Kızgınlık ve öfke duygularını yokeder.
* Doğal işlenmemiş obsidyen
* Obsidyen, kendi içinize bakmaktan çekindiğinizde size yardımcı olur. İçinizdeki olumsuz düşünce ve duyguları güçlendirerek, onları farketmenizi sağlar.
* Hatırlamak istemediğiniz anılarınızdan kurtulmanıza yardımcı olur. Böylece olumlu duygularınız harekete geçer.
* Obsidyen bu özellikleri nedeniyle kendinizi gergin hissetmenize neden olabilir. Fakat, ancak içinize korkusuzca bakabildiğinizde olumlu değişikliklere adım atabileceğiniz için, herkesin ihtiyacı olan bir taştır.
* Obsidyen, içinizdeki ışığı farketmenizi sağlar.
* Bedenin elektriğini boşaltmak için uygun bir taştır.
* Karaciğerin temizlenmesinde faydalıdır. Bu amaçla kullanımında, karaciğerin üzerine yumruk büyüklüğünde bir obsidyen taşı koyularak on ila otuz dakika beklenir. Ancak bu süre aşılmamalı ve bu durumda uyuyakalınmamalıdır.
Sertlik Derecesi: 5,0 – 5,5
Özgül Ağırlığı: 2,6
Burçlar: Akrep, Oğlak, Kova
Çakralar: Kök, Güneş sinirağı, Kalp
Kaynak:
http://www.degerlitaslar.gen.tr/obsidyen-volkan-cami.html
Sağlıkla