2017 Yılının ülkemize ve dünyamıza savaşsız, huzur ve mutluluk dolu günlerle hayırlar getirmesini diliyorum.

2016 Yılı ülkemiz ve dünyamız açısından acı ve hüzünlerle dolu geçen bir yıl oldu. Yaşlı dünyamız artık bu üzüntüleri kaldıramıyor. 

İnsanlıktan nasibini almamış bazı gaddar ülkeler, “İnsanız” diyorlar insanları katlediyorlar. 

Masum insanların üzerine yağan silahlar üreten, gözlerini para bürümüş zihniyetteki bazı dünya ülkelerinin bu uğraşlarının da artık son bulmasını diliyorum. 

Yaşlı dünyamızda kardeşlik, dostluk içinde huzurla mutlulukla yaşamak varken, nedir bu hiddet ve şiddet? anlaşılır gibi değil. İnsanlıktan nasibini almamışların yarattığı bu vahşet ve kaos ortamı niye.?

Ülkemizdeki terör saldırıları onlarca masum insanımızın şehit olmasına ve yaralanmasına sebep oldu. Hep “Bu son olsun” diyoruz. 

Etkin ve çözümü sert bir önlemle bu terörün önüne geçilemez mi? Geçilir, bunca beklemek niye.? 

Analar ağlamasın, ocaklara, yüreklere acılar düşmesin istiyoruz ve bu terörün kökü tez zamanda kazınır inşallah. 

2017 yılı ülkem için terörsüz, huzurlu bir ülke haline gelsin, temennimiz hep budur. 

Şimdi Milli Birlik ve Dayanışma içinde olmalıyız. Güzel ülkemize sahip çıkmalıyız. Bizim bir ülkemiz var onu canımız gibi korumalıyız, bu da birlik ve beraberlik ruhu ile olur. 

Cumhuriyet aydınlığı içinde Atatürk ilke ve inkılapları ülkemizin rahata ermesini modern dünyada söz sahibi olmamızı ve çağ atlamamızı sağlar. 

İktidar dayatma zihniyetini artık bırakmalı tek bir yürek tek bir vücut halinde olmamızı sağlamalıdır. 

Modern Türkiye’nin aydınlık yolu Atatürk çizgisinden yürümekle olur. Başkanlık dayatmaları ülkemiz için büyük bir çöküş getirir, tek adamlık sevdası ülkemizi böler, hizipleştirir. Şimdi tek yürek içinde olmalıyız. 

Milli duygular içinde kardeşçe ülkemizde el ele vermeliyiz. 

2017 Yılında benim dilek ve temennilerim böyle. 

Atamızın aydınlık ilkelerinden uzaklaşırsak, medeniyeti hiçe sayar, yüz yıl önceki zihniyeti dayatırsak, o günler gibi yine ülkemiz üzerine karanlık çöker. 

Ülkemize bir daha Atatürk gibi dahi komutan gelmez, ülkemizin, bayrağımızın, Atatürk’ümüzün kıymetini bilelim, Atatürk ve Cumhuriyet ilkelerinden ayrılmayalım. 

Nice Mutlu, Cumhuriyet Aydınlığı Dolu Yıllar diliyorum.