2014-2015 eğitim ve öğretim yılı başladı, tüm öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımıza kolaylıklar ve başarılar dilerim.
Eğitim ve öğretim sistemimiz sorgulayan ve neden-sonuç ilişkisini kurmaya çalışmaktan çok, sınavlar ve ezberler üzerine kurulu bir sistem olduğu için “eğitim” kısmını biraz eksik bırakan bir sistem olarak karşımıza çıkıyor.
Bir çok konuda öğretilecek konunun önce alanları belirleniyor ve nedenselliğinden uzak ezber üzerine kurulan bir öğretimle öğrenciye aktarılıyor. Bu sosyal bilimlerden, Matematik ve Fen Bilgisi derslerine kadar karşımıza çıkıyor. Çoğu zaman öğrenci formülü ezbere bilse bile neden-sonuç ilişkisini kuramadığı için formülde neyi nasıl yapacağını bilemediği için başarılı olamıyor. Aynı şekilde sosyal bilimler dersinde özellikle Tarih derslerinde olayların neden ve sonuçlarından daha çok hangi tarihlerde ve kimler arasında gerçekleştirildiği ezberletilmeye çalışılıyor.
Sorgulamayan, neden-sonuç ilişkisinden çok ezberler ve sınavlar üzerine kurulu olan eğitim ve öğretim sisteminin yetiştirdiği insanlarda iş yaşamından en çok lazım olan “eleştirel düşünme” yeteneği çok gelişmemektedir. Bu noktada birey kendisini yetiştirmek ve geliştirmek zorundadır. 
Düşünme eylemi sorularla başlar.
Neden, nasıl, niçin soruları soramayıp, neden-sonuç ilişkisini kuramadığımız zaman önceden öğretilmiş ön yargılar doğrularımız olur ve kendini tekrar eden bir toplumdan öteye gidemeyiz.
Gerek günlük hayatımızda , gerekse iş hayatımızda sıklıkla sormamız gereken bu tür sorular, aynı zamanda yaşanan sorunların göstergeleri olarak da düşünülebilir ve bu sorulara verilen yanıtlar, yaşam biçimimizi etkiler “yaşam kalitemiz düşünme kalitemize bağlıdır”. 
Bu nedenle, eleştirel düşünme, insanların karmaşık ve sürekli değişen bir çevreye daha iyi uyum sağlayabilmeleri ve yaşam kalitesini artırma gibi yaşamın her anında yeri olan önemli bir özelliktir. 
Son olarak yeni eğitim ve öğretim yılında ezberden uzak ve hayatının her anında sorgulayan ve soru sormaktan korkmayan bireylerin yetişmesi dileğiyle.
"Hayatta en önemli şey soru sormaktır. Soru sormaktan asla vazgeçmeyin."
Albert Einstein