2 Temmuz günü Ay Oğlak burcunun 9*55”’de Istanbul saati ile 05:19’de Yengeç- Oğlak aksında bir Dolunay oluşuyor.
Yengeç ve Oğlak = “Vatan Toprakları” demek.
Bugün 2 TemmuzPerşembe 2015 Ay Yay Oğlak burcunda ilerliyor.

2 Temmuz günü Ay Oğlak burcunun 9*55”’de Istanbul saati ile 05:19’de Yengeç- Oğlak aksında bir Dolunay oluşuyor.
    •    Ay  9 drc 55” (MS Merkür) Oğlak burcunda 7 evde ve ( 1.evi de taşıyor)… Pluto (MS Satürn) retro halinde 14 drc.22”Rx Ay’a doğru hareket halinde . 7.evin dispozitörü Satürn 29drc 02”Rx  Akrep MS= Satürn ile 6.evin girişinde 5 dahil.
Duygusal olarak iletişimden  beslenen ciddi ve gerçekçi bir Partner/ belki açık düşman. Birliktelikler ve ortaklıklarda değişime gitmek üzere niyetlerin ortaya dökülmesi, dillendirilmesi ve niyetlerin açıklanması.. Bütün bu olayların zemininde günlük yaşamda ki kısıtlama/ daralma ve engellenme nedeniyle hırs, kıskançlık ve öfke konularının yatması ..  Dolunay ile bunların görünür olmaya başlaması bilinç altının bilinç üstünü tetikleyerek bunların dillendirilmesi.

    •    Güneş  9 drc 55”(MS Jüpiter) Yengeç burcunda… Mars 5 drc 09”(MS Mars) Asc’de kavuşum halinde ve (3. evi taşıyor.)
Yengeç Oğlak aksı, “kendini güvende hissetme” konularının ön plana gelişi gündeme gelebilir.
Yengeç ve Oğlak = “Vatan Toprakları” demek.
Dolunay esnasında; “Plüto/ Oğlak” ile toprakların yakılıp yıkılıp yeniden yapılanmasını anlatan Plüto; halkı temsil eden Ay!a doğru yol alması. Bu konuların artık halkı ilgilendirecek şekilde dillendirildiğine tanık olunur. . Halkın korkularının açığa çıktığı konular gündeme gelebilir…
Halk ile Otoritenin  karşı karşıya gelişi, “kendini güvende hissetmeme” ve  “ülke toprakları konusunda huzursuzluk/ korkular” nedenli “gerçekci, ciddi düşünceler”  ortaya dökülüşü yaşanabilir.
Mantıksal açığa çıkışlar ve belki de  artık açık düşmanlıklar görünür hale gelebilir...
Psikolojik olarak bu Dolunay’a bakarsak; son yılların en etkili Dolunayı ve Türkiye için de çok önemli…
Dolunaylarda Ay Güneş’ten aldığı ışığı Dünya üzerine Projekte eder ve gizli olan şeyler Dolunay’larda açığa çıkar. Bu dolunay’da güvenliğimiz, gelecek korkularımızla ilgili bilinç altımız açığa çıkıyor.  Belki daha önceden de var olan ancak, kabul etmediğimiz veya ötelediğimiz korkularımız bunlar. Ancak bu Dolunay ile artık bunlar su yüzündeler.
Artık yüzleşme zamanı !...Gerçekleri görüp, muhasebe zamanındayız.
Artık kaçış yok…! Evrensel saat işliyor çünkü…
“Duygusal, hassas, empatik” tarafımız ile, “soğuk gerçekçi madde önem veren” tarafımız karşı karşıya ve yüzleşiyorlar.
Bu yüzleşmede artık, pire için yorgan yakmak, havadan nem kapmak mı yoksa, soğuk, ciddi tarafımız mı ağır basacak göreceğiz.
Huzursuzuz çünkü, güçlü ve yoğun bir enerjinin altındayız…
Bu Dolunay’da imdada yetişen gökyüzü konumu; bolluk, bereket ve şans etkisiyle  meydana gelen “Venüs Jüpiter” kavuşumu.
Ancak bu kavuşum bolluk ve bereketi en iyi temsil eden Aslan burcunda gerçekleşiyor.  Bu çok güzel bir konum olmakla birlikte; Aslan burcunda gerçekten hiçbir şey gizli kalmaz ve bir kez daha “gizli olanın açığa çıkacağının altı çiziliyor”.
Bu gizlilikler muhtemelen skandallar olarak gerçekleşebilir…

TÜRKİYE İÇİN 2 TEMMUZ DOLUNAY’I


Dolunay temalı yukarıda sözünü ettiğim tüm konular geçerli olmakla  ilgili olarak, hem bolluk bereket, hem de kısıtlanan ve engellenen durumlarla  dengelenen bir Dolunay bu.
Sert zorlanan psikolojik baskılarla birlikte diğer taraftan, bolluk ve bereketin sunulduğu bir konumlanma.
Evet; öncelikle yağan yağmurla ( Neptün /Balık) ile uzunca bir süre su kıtlığı çekilmeyeceği görülüyor.
*
Tr Neptün/Balık  9 drc (MS-Jüpiter) ile Nt Uranüs/ Balık (MS_ Jüpiter) 13 drc ile kavuşum 9+10.evde , sekstil Ay/ Oğlak 9 drc(MS-Merkür) 7.evde, 120 drc KAD/Başak 8drc (MS-Venüs) 3.evde, 9 drc Güneş/Yengeç (MS-Jüpiter) ile 1.evde bir “mistik dörtgen” açı oluşuyor…
Ülkenin kendini gösterdiği alanda bu Dolunay ile ruhaniliğin öne çıkışı yaşanabilir. Ülkemiz için bir  değer olan “Mevlana felsefesi” gibi konularla gündeme gelinebilir. Bu ruhani ve felsefi kimlik;  ani beklenmedik ve sıra dışı bir şekilde gündeme gelebilir.
Neptün’ün yabancıları ve yabancı kültürleri temsil eden 9.evde Uranüs ile kavuşum yapması ve büyük su üçgeninin bir ayağını tutuşu nedeniyle, bu kimlik ile turizm ve keyif hatta Jüpiter ve Venüs’ün Türkiye’nin burcu olan Akrep’te oluşuyla bu konularla gelişebilecek, “bolluk ve berekete” dikkat çekiyor.
Bir diğer manaya göre bu konumlar; Neptün suları ve denizleri anlattığından; yurt dışında bu konuda dikkatleri çekip, Türkiye’de( yapılabilecek su sporları ile de Rafting v.s)  ile keyif alınacak konulardan, bolluk ve bereket olabilir… (Venüs +Jüpiter kavuşumu Türkiye’nin 5. Evinde).
Bir takım bu sularla ilgili konuda gelişecek olaylarla; “ün kazanan sporcular, sanatçılar” söz konusu olabilir.
Bütün bunları bir araya getirince aklıma Neptün Jenerasyon gezegeni olduğundan uzun vadede  “Nuhun gemisi” ile ilgili bir fark ediş te gelişeleceğini de düşünmüyor değilim. Bütün anahtar kelimeleri bir araya getirince ortaya çıkan resim oldukça ilginç…
Biraz Dolunay yazısının dışına çıktım..
Ancak, Jenerasyon gezegenlerinden Neptün ve Uranüs’te konulara eşlik edince bu öngörüyü yazamadan edemedim.
Bir kenara not alın, gerçekleştiğinde beni anımsarsınız.
Veya bu “göbeklitepe” gibi son zamanların yükselen değeri, veya Uranüs’ün de burada oluşu ile yeni bir “keşif” söz konusu olabilir..
Bu “mistik dörtgenin” uçlarını tutan gezegenlerden; kaderi anlatan Kuzeyaydüğümü “hadi artık harekete geç” te diyor olabilir.

    •    Ay  9 drc 55” (MS Merkür) Oğlak burcunda 7 evde ve ( 1.evi de taşıyor)… Pluto (MS Satürn) retro halinde 14 drc.22”Rx Ay’a doğru hareket halinde . 7.evin dispozitörü Satürn 29drc 02”Rx  Akrep MS= Satürn ile 6.evin girişinde 5 dahil.
Yengeç- Oğlak aksında olan yükselende yer alan Tr Mars ile bu Dolunay’da Ay Tr.Plüto ile kavuşumda ve Türkiye’nin 4 evinde bulunan Natal Mars ( MS- Venüs ) kare açı kuruyor. Dolayısı ile bu konumlanmalar ile,  bir “T-Kare”  stresli açı kalıbı oluşturuluyor.
Ve Ay burada ışığı Mars’tan alıp Satürn!e taşıyor
.
Bu Dolunay; Türkiye haritasında bir çok yere değiyor.
Bu da şu anlama geliyor. Özellikle Türkiye’yi ilgilendiren konularda ilgili konularda artık gizli olan bir şey olamayacak…
Etekte ki taşların dökülme zamanı…
Bu stresli açı neredeyse “savaş” gibi stresleri içinde barındırıyor…
Türkiye bu stresi; “kendi evinde patlama” olarak yaşayabilir. Halk ile otorite, yani yönetim karşı karşıya gelebilir. Ve bu bir şekilde içten patlayabilecek bir enerjiyi anlatıyor. Bir çeşit isyan yaşanabilir…
Bastırılamayan duygusal durum, “ciddi niyetler” olarak açığa çıkabilir
Bunu boşanmak isteyip te, dile getirmemiş bir eşin sinir krizi geçirerek boşanmak istemesi olarak  yorumlayabiliriz… Böyle bir kriz söz konusu olabilir. Sinir krizine giren eşin evin içindeki eşyaları sağa sola fırlatması gibi bir enerji boşalımı yaşanabilir…
Toplumda manipülasyon,  kışkıtma, hırs ve öfkeye dayanan bir enerji boşalımı görülebilir. Özellikle Temmuz ortasına kadar önümüzde böyle gergin bir süreç olduğunu söyleyebiliriz…
Halkın otoriteye öfkesi olabilir…
Ay ile kavuşan Plüto /Oğlak dispozitörü Satürn/ Akrep’te oluşu ile 4 evde oluşu, bazı açık düşmanlıkların görülmesi yaşanabilir. Türkiye’nin natal Mars’i Terazi olduğundan bu patlama; “hak, hukuk ve adalet” konularında da dile getirilecek olabilir.
Bazı kanunlar veya yasalar nedeniyle yaşanacak “öfke patlaması” diyebiliriz bu duruma.
Ülke haritalarında Ay “halkı” anlatır.
Ay’ın Mars’tan (Türkiye’nin 4. evi ve Terazi burcunda MS= Venüs)  alıp ışığı Satürn’e (Türkiye’nin 4. Evinde Terazi burcunda MS=Mars) taşıması ile, halkın  hak hukuk ve adalet konusunda; geleceğin daha iyi olması uğruna “ahlaki prensiplerin” gerekliliği ve bunun için daha sağlam bir yapılanma için “bıçak sırtı” bir süreç yaşanabilir…

***
Yinede bu Dolunay haritasına bakıp, Türkiye haritası üzerinde “neredeyse pentagram” olan  “altın oran” (137.3drc) açıları ile bir “yıldız” oluşuyor.
Bu açılar:
    •    Tr Ay /DOLUNAY(9 drc Oğlak/MS=Merkür) ile Natal Neptün (20drc Aslan MS=Venüs) Tr Jüpiter(21drc Aslan MS=Venüs) kavuşum Tr Venüs (22drc Aslan MS=Venüs)
Bolluk bereket, değer artışı ile muhtemelen yağan yağmurlarla toprakların bereketlenmesi…
    •    Natal Ay(29 drc İkizler Ms=Satürn) ile Tr Satürn (29drc/Akrep MS=Satürn)
    •    Natal Chiron (18drc Koç MS=Merkür) kavuşum  Tr Uranüs (20drcMS=Merkür) ile natal KAD (8drc Başak MS=Venüs)
    •    Natal Chiron (18drc Koç MS=Merkür) kavuşum  Tr Uranüs (20drcMS=Merkür) natal Jüpiter (24drc Akrep MS=Merkür)
    •   
Bu “Altın oran açıları ile”oluşan bu pentegram’ın verdiği mesaj:
“ne kadar stresli olaylar yaşansa bile; “bu toprakların” evren tarafından “sevgi enerjisi” ile kuşatıldığı gerçeğidir”…

Sağlıkla