Bir ölüm ancak bu kadar ölümsüz olabilirdi. Aradan yıllar geçse de unutmadık, unutturmayacağız. Her zaman kalbimizdesin. Yolunda yürümekten, fikirlerini öğretmekten, ilkelerini baş tacı etmekten vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz…

Hepimizin bildiği gibi Mustafa Kemal Atatürk dünya döneminin liderleri içerisinden 21. Yüzyıla geçebilen tek liderdir. Üstelik diğer liderler kendi halkları tarafından yok edilmenin acısını yaşamışken, o hala halkının ve dünyanın nabzında en büyük canlılığıyla, sevgisiyle, saygısıyla yaşayabilen dünyadaki tek lider. Önemli olanda sanırım yaşarken ölmek değil, öldükten sonra da bu kadar uzun süre canlı kalabilmeyi başarmak değil midir?

Atatürk’ü biz hep tarihe mâl olmuş yönleriyle tanıdık. Asker Atatürk ya da Devlet Adamı Atatürk olarak. Peki, bunları biliyor muydunuz?

Bu nasıl halkçılık? 

Bir sabah milletvekilleri ile trene binmişti. Kondüktörün milletvekillerinden bilet parası almamasına şaşırmış nedenini sormuştu. Trenin milletvekillerine bedava olduğunu öğrenince epey sinirlenmiş, "Ne de güzel halkçılık ama" demişti.

Yağcılara çok kızardı

Yağcılara çok kızardı. Bir akşam sofrasında kendisine gereksiz şekilde iltifat eden Abdülhak Hamit'e müdahale etti.

Hoşgörülüydü

Köylünün birinin gazete kâğıdına sardığı tütünü içmeye çalışırken eli yanmış, "Alın bunu kendi içsin" diyerek Atatürk'e küfretmişti. Mahkemeye çıkarılacaktı. Atatürk olayı dinledikten sonra "Onu mahkemeye vereceğinize doğru dürüst sigara içmesini temin edin" dedi.

Cumhurbaşkanlığından sıkılıyordu

Hayatının çoğunu geçirdiği savaş cephelerinden sonra Cumhurbaşkanı olarak geçirdiği yıllar ona bir tecrit yaşantısı gibi geliyor, çok sevdiği halkından ve sade bir vatandaş yaşamından uzaklaştığını düşünüyordu.

ATATÜRK ve "9" ve "19"

Atatürk'ün hayatında "9" rakamının kendine özgü önemli bir yeri olmuştur. Örneğin Atatürk'ün doğum yılı olan 1881 rakamı, "9" rakamı ile birçok ilişkiler göstermektedir.

1+8=9

8+1=9

18=2x9

81=9x9

aaaa81=99

19x99=1881

Atatürk´ün Harp okuluna girdiği tarih: 1899

Vatanı kurtarmak için Samsuna ayakbastı: 19.05.1919

Bandırma vapurunda yolcu sayısı 19 ´dur.

İttihat ve Terakki´nin  yıllık toplantısına Trablusgarp delegesi olarak katıldı: 22.09.1909

Sivas kongresinde Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Heyeti Temsiliyesini kurdu:  04.09.1919

Erzurum Mebus adaylığını kabul etti: 19.10.1919

TBMM tarafından kendisine gazi unvanı verildi ve Mareşalliğe terfi ettirildi: 19.09.1921

Atatürk 19.yüzyılda 19 yıl yaşamıştır.

Atatürk 19.yüzyılın bitmesine 19 yıl kala doğmuştur.

Atatürk´ün ilk askeri görevi, 19.Kolordu Komutanlığıdır.

Mustafa Kemal Atatürk: 19 harften oluşmaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk'ün nüfus cüzdanının numarası da 993814-B idi.

Bu sayı dizisindeki 938 rakamı öldüğü yılı hatırlatmakta geriye kalan 9 ve 14 rakamı da ölüm saatinin yakın bir benzeridir.

"Ne mutlu Türküm diyene" =19

"İstikbal göklerdedir" =19

Ah! ATAM ah! Nasılsın diye sorma, Ülkem gibiyim işte, bir yanım kan, bir yanım gözyaşı...