Gelibolu’da büyük bir kahramanlık ve fedakarlıklarıyla Vatan uğruna canlarını veren Çanakkale Şehitlerimizi Büyük bir Minnetle Anıyoruz. Ülkemizi yücelten, Kurtuluş Savaşı'na damgasını vuran, dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri ve Türklerin tarihinde bir asırlık gurur savaşı olarak anılmaya devam edilecek olan 18 Mart Çanakkale Zaferimiz Kutlu Olsun.

*

Çanakkale Şehitleri Anıtı’ndaki Babamla anımız:

Bana; Milli duygusu ile zaferlerin coşkusunu yaşatan, Atalarımızın kahramanlıklarını, sıkıntılarıyla beraber mücadelelerini gözümün önüne seren, Milli birlik ile beraberliğin gücünü, Bayrağımızın ve toprağımızın değerini anlatan duygu dolu bir ziyaret idi. İlk vardığımızda Babam, kısık bir sesle Fatiha’sını okuduktan sonra, yine kaldığı yerden bana Atalarımızın kahramanlıklarını anlatmaya devam ediyordu. O an Atalarımıza karşı büyük bir minnet borcu hissettiğimden olsa gerek, Babamın Fatiha’sına takılmıştı aklım:

- Fatiha’nı okurken niye tüm şehitlerimizin ruhuna dedin Baba? Bir tane Fatiha tüm şehitlere yetmez ki. Demiştim. 16 yaşına yeni girmiş, biraz gençlik biraz da çocukluk aklımla Babamdan bütün şehitlerimize birer Fatiha okumasını istemiştim. O Her zamanki güzel üslubu ile ve saçımı okşayarak bana:

- Elli yedi bin Fatiha’yı okuyabilmem için burada sabahlamamız gerekiyor kızım, ayrıca binlerce kayıp şehitlerimiz de var. Tüm şehitlerimizin ruhu adına okursam, sevabı diğer Atalarına da ulaşır. Diyerek, beni ikna etmişti.

O zaman Fatiha okumayı tam ezbere bilmiyordum. Ama şimdiki aklımla çok kıymetlim Babama daha da hak vererek, tüm Şehitlerimizin ruhuna Fatiha’mızı okuyalım… Büyük fedakarlıklarıyla bu cennet ülkeyi bizlere armağan eden ve kahramanlık unvanlarıyla da namımızı dünyaya duyuran Şanlı Atalarımızın RUHU ŞAD OLSUN! Diyelim

29 Ocak’ta iki yıl oldu Babamı kaybedeli… ALLAH RAHMET EYLESİN.

Çanakkale

 Çanakkale’de bir saat, roman yazdırır o anlar!

 Ay çiçeğiyle dersin, tüm gülen yüzler bana bakar!

 En büyük adaların kenti, her yanı kaplıcalar.

 Boğazıyla dört ayrı kıtayı birbirine bağlar.

 *** 

On Sekiz Mart zaferiyle destanını kendi yazar.

 İçimdeki ses, nerede olduğunu farkına var.

 Kutsaldır bu toprak, yürürken yavaş olsun adımlar.

 Kucağı ile bir omzunu yaralamış düşmanlar,

 *** 

Kardeşini yarı sağlam omuzun da taşıyanlar,

 Burada, ahilikten öte yiğitlerin izi var.

 Hiç görmeden nasıl da içime bir özlem sarar.

 Benim, senin, onun, toprak için savaşmış babalar.

 ***

 Onbeşliler burada yatar. O fedakar atalar,

 Yaşları bile dolmadan bize miras bırakmışlar,

 Ödeyemeyeceğim vefa borcuyla içim sızlar.

 Düşmanların gözü kaldı, dar geçit boğazımız var.

 *** 

Ruhumu saran, hüzünle sevinç karması bir gurur,

 Ay yıldızlı bayrak orada ve her yerde dalgalar!

 Dünya turuna çıksam bu bil hazne nerede arar?

 Cennet ülkemin farkına varmayana aklım şaşar…