Bugün, 14 Şubat 2018; Çarşamba Merkür günü, Ay Kova burcundayken güne başladık.

Ay Kova burcundayken;  bireysel özgür hareket isteğimiz ön plana çıkar. Her zamankinden farklı; daha önce yapmadığımız bir şey yapmak isteyebiliriz. 

Marjinal davranışlar sergileriz. Özgürlük isteğimiz bugünlerde tavan yapan. 

Yaptıklarımızla kıtleleri de etkileriz.  Özellikle fikirleriniz geniş alanlara ulaşır.

Ay’ın Kova’da olduğu günlerde içgüdüsel olarak üst oktav düşüncelerden duygusal olarak besleniriz. 

Bir çok olayın çözümü size bu günlerde içgüdüsel olarak çözümü ile gelir. 

Özellikle uykularınız bu çözümler için ideal zamanlar olacaktır. Bu nedenle gördüğünüz rüyaları hatırlamaya çalışın, içinde ki mesajı almaya çalışın…

SEVGİLİLER GÜNÜNDE AY KOVA BURCUNDA HAREKET EDİYOR.

Bu günü birlikte her zamankinden farklı bir şekilde geçirmenizi tavsiye ederim.

Ay Mars sekstili saat 17:28’de kesinleşiyor.

Ay’ın  Mars ile destekleyici enerjileri altında; harekete geçeriz. 

Ancak sonunu düşünmeden girişilen işlerde olabilir bunlar. Bu nedenle sonu “hüsran” da olabilir.

Cesur davranışlarımız olabileceğinden, ancak yine sonunu düşünemediğimizden bu enerji ile; trafikte kaza riski altında da olabilirsiniz.  

Bu enerjiyi olumlu değerlendirmek elimizde. Günü her zamankinden farklı bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Mesela spor için değerlendirebileceğiniz bir gün.

Günün hoş sürprizlerine açık olun.

GÜNEŞ TUTULMASI

15-16 ŞUBAT 2018 GÜNEŞ TUTULMASI 

 

16 Şubat 2018’de Ankara saati ile saat 00:05’de 27°07’/Kova burcunda “Parçalı bir Güneş Tutulmasını” yaşayacağız.

” MERKÜR 25°49’/Kova”  kavuşumlu “Parçalı bir Güneş Tutulması”, yeni bir takım imzalarının atılacağı ve yeni başlangıçların yapılacağı bir döneme işaret ediyor.

Bu tutulma Merkür kavuşumlu bir tutulma olmakla birlikte; 90 derece Jüpiter/Akrep ve 60 derece Uranüs/Koç etkileşimli bir tutulma olarak gerçekleşiyor.

Dolayısı ile Kova burcunda gerçekleşen bu tutulma bize, teknoloji üzerinden beklenebilecek ani umulmadık haberleri getirebilir.

Kişisel bazda bu sürpriz gelişen haberler; sosyal çevremizden arkadaş gruplarımızdan gelebilir. 

Yine teknolojiyi kullanarak gerçekleştirdiğimiz iletişimimizi de konu eden bir tutulma olmakla birlikte;

Ülkeler bazında bakarsak, müttefik olduğumuz ülkeler ile ani, beklenmedik, sürpriz gelişecek teknoloji üzerinden haberleşmeyi de gösteren işaretler var Tutulma haritasında.

Diğer taraftan; Jüpiter/Akrep yükselende yerleşmesinden ve Güneş tutulması ile birlikte 90 derecelik açı kurmasından dolayı

-Güç gösterilerinin yaşanabileceği, sözlü düellolarla iletişim alanında meydan okumaların yaşanabileceği bir tutulma.

Ayrıca, Uranüs ile gerçekleşen 60 derecelik etkileşim ile;

-Ani beklenmedik toplumsal hareketlerde görülebilir.

Bu gezegen kombinasyonlarıyla ayrıca “teknoloji üzerinden gerçekleşebilecek saldırılara da” fırsat verebilir. “siber saldırılar” gerçekleşebilir.

Bu Güneş tutulması Kova burcunda gerçekleşiyor. Bir süredir Ay ve Güneş tutulmalarını Aslan-Kova aksında yaşıyoruz. 

Dolayısı ile; tutulmalar kadersel olayları anlatırken, kendi irademizle hareket edemediğimiz yerde, evrensel etki ile; bir takım kadersel bitişler yaşanırken, bir takım kadersel başlangıçlara da yer açan bir etki olarak yaşıyoruz tutulmaları.

KOVA: Asi, marjinal, özgürlüklerin önemli olduğu, bütünün hayrına hümanist hareketler, orijinal fark yaratan durumlar yaşanabilir.

Ayrıca kova burcu; kitleleri, keşifleri, reformları, devrimleri,uzayı, başkalarının faydasına yaptıklarımızı, hümanist hareketleri anlatır.

Ankara’ya göre çizilen haritada Tutulma 4. eve denk düşüyor.

4.ev: Ev, yaşadığınız yer mekan, vatan toprakları, ebeveynleriniz, kökleriniz ve atalarınız ilgili konular gündem oluşturacağı dönemdir.

Güneş Tutulmaları birer Yeniaydır.

Dolayısı ile bitişlerden ziyade başlangıçları anlatır.

Güneş tutulmaları; gökyüzünde Dünya’dan bakıldığında Ay ile Güneş’in kavuşum yaptığı zamanlardır. Yalnız bu kavuşumlara Ay düğümleri de eşlik ettiklerinden kaderseldirler. 

Bu nedenle etkileri nedeniyle önemlidirler.

Güneş Tutulmaları Yeniay’lara benzer. Yeni başlangıçlardır. Yepyeni olayların tohumlarının gökyüzüne ekildikleri zamanlardır. 

Bu niyetler ve dileklerin veya yapılan bir ilk adım; bu zamanlarda ekilir. Zaman içinde olgunlaşır ve aynı Dolunay’larda olduğu gibi, Ay tutulmaları zamanında o olayların neticeleri görülmeye başlanır. 

Ay tutulmalarında ise olaylar olgunlaşmıştır ve artık bir karar aşamasındadır.

Tutulma: Güney Afrika, Pasifik, Atlantik ve Antartika’dan izlenecek.

Bu tutulma Türkiye’den izlenmeyecek.

Tutulma:

Parçalı Ay tutulması başlangıcı: 15 Şubat 22:26

Parçalı Ay tutulması maksimum 16 Şubat saat 00:05

Parçalı Ay tutulması sonu: 01:17

GÜNEŞ TUTULMASININ ŞİFRELERİ:

AY 27°07’/Kova+GÜNEŞ 27°07’/Kova kavuşum MERKÜR 25°49’/Kova bir taraftan 90 derece JÜPİTER   22°31’/Akrep ile, diğer taraftan 60 derece URANÜS 25°23’/Koç. Ankara’ya göre çizilen haritanın 4.evinde.

TUTULMANIN Disp. SATÜRN 06°15’/Oğlak (3.ev)

ASC-YÜKSELEN 05°43’/Akrep. ve Disp. MARS 12°24’/Yay (2.ev) 120 derecelik açı ile MC 12°29’/Aslan+ KAD 14°28’/Aslan SRx.

MARS 12°24’/Yay (2.ev) 90 derece NEPTÜN 13°18’/Balık (5.ev).

JÜPİTER 22°31’/Akrep (1.ev) Disp.  MARS 12°24’/Yay (2.ev)

” MERKÜR 25°49’/Kova”  kavuşumlu “Parçalı bir Güneş Tutulması”, yeni bir takım imzalarının atılacağı ve yeni başlangıçların yapılacağı bir döneme işaret ediyor.

Teknoloji üzerinden iletişim ile ilgili, muhtemelen siber saldırı (Tutulma 90 derece Jüpiter Akrep+60derece Uranüs/Koç) konuları ile ilgili konuların gündem oluşturacağı bir süreç olabileceğini düşünebiliriz.

Ankara’ya göre çıkarılmış Güneş tutulması haritasında, tutulma 4.eve düşüyor.

Dolayısı ile muhalefet ve vatan topraklarını, köklerimizi ilgilendiren fark yaratan bir yeni düzenden ve başlangıçtan bahsedebilirim.

Dolayısı ile daha önceden eşi benzeri görülmemiş, çok farklı girişimlerin olacağı bir döneme işaret ediyor bu tutulma.

Dolunay’ın yöneticisi SATÜRN 06°15’/Oğlak (3.ev) düşmesi nedeniyle de; kardeş kuzen gibi yakın akrabalarımızı anlattığı gibi, ülkeler içinde komşu ülkeleri anlatmaktadır. Girişimler ciddi ve sorumluluklarla olumlu bir şekilde gelişir. Dolayısı ile bu alanda kararlılık, sağlamlık ve ciddiyet ile olayların ele alınacağını anlayabiliriz.

SATÜRN’ün kurduğu açılara bakılırsa bu bir mali disiplin, dolayısı ile memurların, güvenlik görevlilerinin halkın kemer sıkma gidi ekonomik tedbirlere maruz kalabileceğini de anlatıyor.

Ayrıca yükselen yöneticisi MARS 12°24’/Yay (2.ev)  para evi olan 2. evde yer almasından dolayı ve MC tepe noktası ile kurduğu 120 derecelik açı ve de NEPTÜN 13°18’/Balık (5.ev) ile kurduğu 90 derecelik açı İle; maddi ve manevi yönden yapılan girişimlerde, başarılı olmakla birlikte, yaşanacak hayal kırıklıkları da eşlik ediyor olacak bu tutulmaya.

Birinci eve yerleşmiş olan JÜPİTER 22°31’/Akrep (1.ev)  tutulma ile kurduğu 90 derecelik açısı ile; imajda olumsuzların egzajere edilerek yansıyacağını, hatta CHİRON ile kurulan 120 desrecelik açının ise şifadan çok bir yara olarak çalışacağını da gösteriyor. Hissedilen yaralar ruhun derinliklerinde hissedilecektir.

Sağlıkla

Yarın: Güneş tutulmasının Türkiye’ye etkisi